BEOGRAD SPREMNO DOČEKAO PRVI SNEG Vesić: Zimska služba od sinoć u trećem stepenu pripravnosti
Foto: Printscreen TV Pink

nakon obilaska operativnog štaba Zimske službe

BEOGRAD SPREMNO DOČEKAO PRVI SNEG Vesić: Zimska služba od sinoć u trećem stepenu pripravnosti

Beograd -

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je jutros da je zimska služba u Beogradu noćas odradila dobar posao.

Vesić je nakon obilaska operativnog štaba Zimske službe, rekao da se u glavnom gradu čisti 2.287 kilometara ulica prvog priorioteta plus 300 kilometara ulica koji pripadaju Republici, što znači više od 2.500 kilomatara ulica.

On je istakao da je zimska služba od sinoć u trećem stepenu pripravnosti i da je na ulicama 61 kamion.

Prema procenama meteorologa, u Beogradu je palo 3-6 centimetara snega, ali zaposleni u zimskoj službi kažu da je palo 5-15 centimetara, rekao je Vesić.

On je naveo da je ocišćen centar grada i Novi Beograd, a da se sada čisti Avala i viši delovi grada, što će biti završeno u toku dana. Bačeno je oko 500 tona soli, tako da je Beograd prvi sneg dočekao spremno.

S obzirom na to sda se u narednih desetak dana očekuju padavine, Vesić je najavio da će broj kamiona na ulicama biti povećan za desetak.

Oko 320 tona soli je spakovano u džakove od po pet kilograma i podeljeno na sve opštine, tako da sve stambene zajednice mogu besplatno preuzeti so za održavanje ulaza u zgrade, istakao je Vesić.

(Kurir.rs/Tanjug, TV Pink)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track