GRADSKE SLUŽBE SPREMNE ZA NOVE PADAVINE: Beograd funkcioniše normalno i po snegu, Vesić do detalja o čišćenju
Foto: Ana Paunković

Grad održava 2.287 kM ulica i 300 kM puteva

GRADSKE SLUŽBE SPREMNE ZA NOVE PADAVINE: Beograd funkcioniše normalno i po snegu, Vesić do detalja o čišćenju

Beograd -

U centru Beograda danas je palo između 12 i 15 centimetara snega, dok je u višim delovima grada palo i više, kaže zamenik gradonačelnika Goran Vesić i dodaje da će gradske službe biti spremne i za nove padavine, koje se očekuju tokom ove nedelje.

Vesić je za Tanjug rekao da su tokom noći na čišćenju snega bila angažovana 74 kamiona i 163 radnika, kao i da je bačeno 1.230 tona soli i oko 450 tona kamenog agregata.

Precizirao je da je tokom noći dodatno angažovano deset kamiona preduzeća "Beogradski vodovod i kanalizacija", "Gradska čistoća" i "Zelenilo Beograd".

Podsetio je da Grad Beograd održava 2.287 kilometara ulica i 300 kilometara puteva koji pripadaju Republici i dodao da su tokom jutra sve ulice prvog prioriteta bile očišćene što je, inače, 1.804 kilometara ulica.

Vesić je naveo da je jutros bilo manjih problema oko funkcionisanja gradskog prevoza, u Cvijićevoj ulici i na Autokomandi, ali da ti problemi nisu uzrokovani snegom.

Kako je pojasnio, u Cvijićevoj ulici je palo drvo preko kontaktne mreže na saobraćajnicu, dok je na Autokomandi došlo do kvara tramvaja.

"Osim toga, bilo je problema na liniji 304 u Ritopeku gde, inače, uvek kada pada sneg imamo problem zbog uzbrdice, odnosno nizbrdice", rekao je Vesić i dodao da je ta linija bila skraćena do Boleč kafane, ali da je kasnije ponovo vraćena na uobičajen režim.

Vesić je istakao da je Beograd spremno dočekao prvi sneg i da su se gradske službe pokazale odlično i dodao da su tokom dana na teren izašli i radnici "Gradske čistoće" i "Zelenila Beograd".

Pojasnio je da više od 250 radnika "Gradske čistoće" čiste autobuska stajališta, dok su 364 radnika "Zelenila Beograd" angažovana na posipanju staza i prilaza domovima zdravlja.

Naveo je da sneg čiste i komunalni milicijaci koji su, dodao je, dobrovoljno očistili prilaze KBC "Dragiša Mišović", dečijoj klinici u Tiršovoj, Institutu za majku i dete... Vesić je rekao da je tokom proše nedelje podeljeno 320 tona soli spakovane u džakove od po pet kilograma i dodao da je ukupno 64.000 džakova podeljeno na 17 gradskih opština.

Ta so je, podsetio je Vesić, besplatna i svi upravnici stambenih zgrada mogu da je dobiju, preko opština, kako bi je posipali ispred svojih zgrada.

Vesić je rekao da se očekuje da će se tokom ove nedelje padavine nastaviti, ali da će Grad biti spreman.

"Ne očekujemo padavine kakve smo imali sada, ali kakve god da budu tu smo da obezbedimo da grad normalno funkcioniše", dodao je Vesić.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track