Najnovije vesti

VESIĆ NAJAVIO: Vakcinacija na 17 punktova u beogradskim opštinama
Foto: Profimedia/Robin Utrecht/Shutterstock Editorial, Facebook Printscreen

imunizacija građana

VESIĆ NAJAVIO: Vakcinacija na 17 punktova u beogradskim opštinama

Beograd

Zamenik Beograda Goran Vesić izjavio je danas da je Grad Beograd pripremio 17 punktova u 17 beogradskih opština na kojima bi se vršila vakcinacija građana protiv korona virusa.

''To su uglavnom sportske dvorane i kulturni objekti, koji imaju parking, u koje može lako da se uđe, te objekte ćemo mi održavati'', rekao je Vesić.

On je naveo da će kol centri u gradskim opštinama kontaktirarati sa građanima starijim od 65 godina, kojih je, kako kaže, u Beogradu oko 350.000, i ponuditi im pomoć oko prijave, ukoliko žele da se vakcinišu.

Dodao je da će biti organizovan prevoz za starije od 65 godine školskim autobusima GSP.

''Ako treba, doći će naši volonteri i pomoći im da se elektronski prijave ili da pozovu kol centar. Želimo da što više građana Beograda primi vakcinu kako bi bili zaštićeni i kako bismo se što pre vratili normalnom životu u gradu'', rekao je Vesić.

Upitan za medijske naslove da vlast u Beogradu ''pada 2022. kao zrela kruška'', Vesić je rekao da svako ima pravo na ''novogodišnje želje'' i izražavanje političkog stava.

On je istakao da se u Beogradu nikada više nije gradilo, da će 27.januara biti otvoren Savski trg i biti otkriven spomenik Stefanu Nemanji.

spomenik Stefanu Nemanji, Stefan Nemanja, spomenik
foto: Printscreen/Facebook

''Kada pogledate Savski trg i setite se kako je izgledao pre dve godine, kada vidite Trg Republike, Beograd na vodi, to jasno govori koliko se Beograd menja'', rekao je Vesić.

On je naveo da je prosečna plata u Beogradu 638 evra i da je za blizu 190 evra veća nego 2012.godine što, kako kaže, govori kako se prestonica razvija.

''Sve što radimo je dokaz nesposobnosti onih koji nas sada kritikuju, sve su oni mogli to da urade, niko im to nije branio'', rekao je Vesić.

Komentarišući istraživanje Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa o podršci građana koju ima predsednik Srbije, Vesić je rekao da, kada su u pitanju političke stranke, postoji samo jedno istraživanje i da su to izbori.

''To je razlog što taj koji je radio to istraživanje (Đilas) nije hteo na izbore. Tu se izađe pred građane, vidi ko je šta radio, a građani procene'', rekao je Vesić i dodao da Đilas ''živi u stvarnosti koju sam kreira''.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...