PLIVANJE ZA ČASNI KRST SAMO NA ADI: Korona promenila tradiciju za Bogojavljenje, 12 plivača i sve je revijalnog karaktera
Foto: Kurir TV

samo 12 plivača

PLIVANJE ZA ČASNI KRST SAMO NA ADI: Korona promenila tradiciju za Bogojavljenje, 12 plivača i sve je revijalnog karaktera

Beograd -

Na Adi Ciganliji će se sutra plivati za bogojavljenski krst, potvrdio je starešina hrama Svetog Djorđa na Čukarici, protejerej stavrofor Časlav Marinković.

Prema njegovim rečima, plivaće 12 plivača, a prisustvovaće vladika remezijanski Stefan i nekoliko sveštenika. Tradicionalne litije ove godine neće biti.

Vladika Stefan je potvrdio da će na Bogojavljenje biti organizovano plivanje za Časni krst, ali ove godine nešto drugačije.

- Ove godine plivanje će biti revijalnog karaktera. Ada Ciganlija će biti jedino mesto u Beogradu gde će se plivati za Časni krst - kazao je vladika Stefan.

U SPC je rečeno da ove godine zbog epidemioloških mera neće biti organizovanog plivanja za krst na drugim mestima u Beogradu, kao i da će i na Adi Ciganliji biti održano nešto drugačije.

Plivanje za Časni krst na Adi Ciganliji počinje sutra nakon praznične liturgije, nešto posle 11 časova.

(Kurir.rs/ Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track