BEOGRAD

STANICE METROA KAO U MOSKVI I LONDONU! Zamenik gradonačelnika Goran Vesić: Svaka će prikazivati deo istorije (KURIR TELEVIZIJA)

Beograd -

Ministar finansija Siniša Mali u ime Vlade Republike Srbije potpisao je danas Memorandum o razumevanju za projekat "Beogradski metro".

Projekat će koštati ukupno 4,4 milijarde evra, a Francuzi će raditi na elektromašinskom delu, dok će Kinezi izvoditi građevinske radove.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić istakao je će će građani posebno moći da prate izgradnju metro stanica.

-Mi ćemo kao Grad Beograd ove godine raspisati konkurs za arhitektonsko rešenje sve 41 metro stanice, uposlićemo naše arhitekte, ideja nam je da timovi naših arhitekata rade svaku stanicu posebno, to će biti njima velika referenca u karijeri, a sa druge strane ideja je da svaka metro stanica bude drugačija, kao što postoji u Moskvi i Londonu i da svaka predstavlja taj deo grad aili da govori o istoriji tog dela grada ili istoriji Srbije - naveo je Vesić.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesič naveo je da će nakon izgradnje metroa naš osnovni saobraćani sistem biti šinski, tj. ekološki, što je od izuzetne važnosti.

OVDE MOŽETE DA PRATITE UŽIVO KURIR TV

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track