EKIPE DOMA ZDRAVLJA RAKOVICA VRŠE IMUNIZACIJU GRAĐANA NA TERENU: Živorad jedva čekao da primi vakcinu (VIDEO)
Foto: Preentscreen Kurir.rs

osobe sa posebnim potrebama

EKIPE DOMA ZDRAVLJA RAKOVICA VRŠE IMUNIZACIJU GRAĐANA NA TERENU: Živorad jedva čekao da primi vakcinu (VIDEO)

Beograd -

Mobilne ekipe Doma zdravlja Rakovica, pored redovne vakcinacije koju vrše u ovoj medicinskoj ustanovi, imunizaciju obavljaju i po terenima za građane sa opštine Rakovica sa posebnim potrebama.

Procedura je uvek gotovo ista, građani koji su se prijavili preko portala e-Uprave, a spadaju u grupu osoba sa posebnim potrebama, tu je ekipa Doma zdravlja Rakovica koja će doći direktno na kućnu adresu.

Ovoga puta, na redu je bio Živorad Raduški, koji kako je rekao "dočekao je i taj dan da se vakciniše".

- Došli smo danas jer ste se Vi prijavili preko e-Uprave, da Vam damo vakcinu protiv kovida-19 - rekla je doktorka Dobrila Vasić, pozdravljajući se sa Živoradom i ujedno predstavljajući ostalo medicinsko osoblje koje je izašlo na teren.

Nakon upoznavanja, sledi standardna i redovna procedura, merenje temerature, ispunjavanje upitnika pre primanja vakcine, ali i opšti pregled lekara.

S obzirom na to da je Živorad dobrog zdravlja, kako kaže zna unapred da nema temepraturu, došao je red i vakcinu da primi.

vakcinacija, Dom zdravlja Rakovica
foto: Preentscreen Kurir.rs

- Nije bolelo ništa - rekao je Živorad medinskom osoblju sa osmehom na licu.

Ekipe Doma zdravlja ostaju kod Živorada 15 minuta nakon što on primi cepivo, kako bi bili sigurni da neće biti nekih neželjenih reakcija ili nus pojava.

- Steći ćemo kolektivni imunitet nadamo se i da pobedimo na ovaj način kovid 19. Čekate sada za tri nedelje sledeću dozu, ali bićete o svemu obavešteni na vreme - rekla je doktorka Vasić.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track