BRIGA O NEMOĆNIMA

VAKCINACIJA MOGUĆA I U KUĆNIM USLOVIMA: Za POJEDINE KATEGORIJE ekipe dolaze direktno na adresu (KURIR TELEVIZIJA)

Beograd -

Vakcinacija osoba sa posebnim potrebama je moguća i u kućnim uslovima. Ekipe Doma zdravlja Rakovica dolaze direktno na adresu i vakcinišu one koji nisu u mogućnosti da dođu na punktove za vakcinaciju ili u ambulante.

Ne zaboravljajući na solidarnost i empatiju, ovi medicinski radnici vakcinišu bez obzira na prepreke.

Timovi Doma zdravlja Rakovica rade i na terenu, što je spasonosno za nepokretne i osobe sa posebnim potrebama. Lekar i 2 sestre, svakodnevno posećuju deset adresa na kojima žive osobe sa smetnjama, zbog čega ne mogu da idu na vakcinaciju. Nakon obavljenog pregleda i razgovora, pacijent prima vakcinu, a osoblje prati da ne dođe do neželjenog efekta.

-Oko 130 naših pacijenata sa posebnim potrebama, odnosno pacijenata koji se otežano kreću ili su nepokretni. Naša ekipa odlazi na teren, to nije lako, ali mi se trudimo da se vakcinacija pruži najbolje što može - kaže prim dr Dobrila Vasić, direktor Doma zdravlja Rakovica. Pacijenti ne kriju zadovoljstvo što im lekari i osoblje izlaze u susret, a u proces imunizacije stanovništva je uključena i opština Rakovica koja pomaže svojim vozilima kako bi medicinske ekipe obišle sve prijavljene pacijente.

OVDE MOŽETE DA PRATITE UŽIVO KURIR TV

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track