TUŽNA SUDBINA

PRODUŽENO RADNO VREME SVRATIŠTA NA ZVEZDARI: Sve je više dece koja nemaju gde da se ugreju i jedu (KURIR TELEVIZIJA)

Beograd -

Koronavirus nije sprečio da Svratište za decu u Beogradu na Zvezdari nesmetano radi. Mesto gde deca ulice mogu da se ugreju, nahrane, okupaju i igraju, svakog dana poseti veliki broj mladih, u poslednjih nekoliko meseci i više nego ranije, pa je i radno vreme ove ustanove produženo do daljeg.

Mina Lukić, koordinator Svratišta za decu za Kurir televiziju kaže da se trude da taj povećan broj dece rasporede na više sati u toku dana.

"Produžili smo radno vreme, bilo je do 18, sad je do 20 sati. Uveli smo ta dva dodatna sata, kako bismo obezbedili da sva deca mogu bezbedno da prođu kroz naš prostor", saopštila je ona.

Jedan od onih koji gotovo osam godina svakodnevno navraća je i osamnaestogodišnji Boško Marković. On je sada ispomoć vršnjačkom edukatoru.

"Zajedno osmišljavamo radionice. Sav taj plan koji imamo u glavi prikažemo pred decom i deca to shvate, uporni su", navodi mladić.

Svratištu pomažu donatori, pojedinci i kompanije.

Odeća, obuća, školski pribor i sredstva za higijenu su ono što je uvek potrebno Svratištu, ustanovi koja funkcioniše punih 13 godina.

OVDE MOŽETE GLEDATI KURIR TV UŽIVO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track