KINESKA NOVA GODINA U BEOGRADU! Uprkos koroni, Festival svetla po TREĆI PUT u glavnom gradu (KURIR TELEVIZIJA)

Beograd -

Spektakularnim vatrometom u Beogradu na Sava Promenadi ispred Galerije Beograd večeras je otvoren tradicionalni "Kineski festival svetla".

Festival će trajati do 25. februara, uz obavezno poštovanje epidemioloških mera.

Ulaz za posetioce festivala u oba grada je besplatan, a lampioni će se paliti svakog dana u 17 časova.

Inicijator i osnivač festivala je muzički umetnik Slobodan Trkulja, koji već duže vreme uživa veliku popularnost u Kini i radi na kulturnoj razmeni između naših dveju zemalja.

Nedavno je sa grupom Balkanopolis učestvovao u kineskom novogodišnjem programu, na Prolećnom festivalu kineske kulture koji se prenosio u 36 zemalja na 5 kontinenata i koji je gledalo milijardu ljudi.

U organizaciji "Kineskog festivala svetla", uz podršku Vlade Srbije, Grada Beograda i Grada Novog Sada, u Srbiji se održava treće izdanje tog festivala, uz atraktivnu instalaciju kineskih lampiona kojom će se zvanično proslaviti Kineska Nova godina u Srbiji.

Svetlosni spektakl kreirala je jedna od vodećih svetskih kompanija za izradu umetničkih lampiona iz Zigonga, a njihove svetlosne instalacije uvešće publiku u čudesni svet mašte i svetla, koji će podjednako biti zanimljiv i najmlađima i starijima.

OVDE MOŽETE PRATITI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track