BEOGRAD ĆE VEČNO PAMTITI BLAGOJA: Vesić ugostio ćerku jednog od najvećih SRPSKIH HEROJA (FOTO)
Foto: Facebook Printscreen

junak

BEOGRAD ĆE VEČNO PAMTITI BLAGOJA: Vesić ugostio ćerku jednog od najvećih SRPSKIH HEROJA (FOTO)

Beograd -

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić ugostio je danas u Starom dvoru Mariju Jovović, ćerku Blagoja Jovovića, koji je 1957. godine u predgrađu Buenos Ajresa izvršio atentat na jednog od najvećih ratnih zločinaca Drugog svetskog rata Antu Pavelića.

Vesić je naglasio da je na taj način želeo da zahvali njenoj porodici i njoj na onome što je učinio Jovović i dodao da je to bio jedan od najhrabrijih i najznačajnih činova u istoriji srpskog naroda.

Marija je zahvalila Vesiću i naglasila da je za nju danas veliki dan.

Zagorska ulica u Zemunu od 5. avgusta prošle godine nosi ime Blagoja Jovovića, a otkrivena je i spomen-ploča posvećena njemu.

- Bila je to prilika i obaveza grada Beograda da se oduži ovom velikom heroju - naglasio je Vesić koji je Mariji poklonio uličnu tablu sa imenom njenog oca.

Zamenik gradonačelnika je naglasio da je siguran da će Marija Jovović čuvati tablu jer je to dokaz da ono što je Blagoje uradio ostaje zauvek zapamćeno.

- Srbi su narod koji treba da se seća važnih događaja u svojoj istoriji, te svojih heroja, a Blagoje Jovović svojim činom postao jedan od najvećih heroja koji treba da bude primer mlađim generacijama - rekao je Vesić.

Izrazio je zahvalnost Mariji i njenoj porodici što su mu poslali pismo i Jovovićevu fotografiju i dodao da će se ona uskoro naći u Muzeju grada.

- Uvek ste dobrodošli u Srbiju jer ovo je vaša zemlja i ovo je vaš grad - poručio je Vesić Jovovićevoj porodici.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track