SKADARLIJA ĆE ZASIJATI: Novi sistem javnog osvetljenja u srcu Beograda
Foto: Shutterstock

U delu Skadarske, od Simine do Strahinjića Bana

SKADARLIJA ĆE ZASIJATI: Novi sistem javnog osvetljenja u srcu Beograda

Beograd -

BEOGRAD - U delu Skadarske ulice, od Simine do Strahinjića Bana, počela je demontaža stubova javne rasvete, koji su dotrajali, zastareli, neekonomični i neefikasni, izjavio je direktor JKP "Javno osvetljenje" Aleksandar Cincar Poposki.

Iz središnjeg dela Skadarske ulice biće uklonjeno 24 stuba, danas i sutra, kada će početi i iskopavanje rova i postavljanje kablova novih elektroinstalacija.

"Na ovaj način ćemo iskoristiti rekonstrukciju Skadarske ulice da bismo u potpunosti postavili nov sistem javnog i dekorativnog osvetljenja na ovoj lokaciji", rekao je Cincar Poposki, a saopštila Gradska uprava. On je precizirao da su instalacije stare više od četiri decenije, dok su stubovi nešto "mlađi".

"Prilikom izbora stubova trudili smo se da ispratimo rustičan izgled. Ipak, reč je o novim stubovima i novoj energetski efikasnoj LED rasveti, iako izgledaju kao prethodni", precizirao je Cincar Poposki.

U saradnji sa izvođačima koji rade kaldrmu, tačnije kada ti radovi budu završeni, uradiće se temelji stubova, a nakon toga postaviće se i novi stubovi.

Stara rasveta biće reparisana, a ono što bude moguće upotrebiće se za popravku ili zamenu sličnih stubova u Knez Mihailovoj ili na Kalemegdanu.

U zavisnosti od ostalih izvođača, očekuje se da tokom maja budu završeni i ovi radovi.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track