NE PUŠTAJTE LUTALICU, KOME JE ŽAO NEKA GA VODI U STAN Upravnik zgrade u BG jednom porukom razbesneo Srbiju: Vidim ko to radi! FOTO
Foto: ATA images

žučna rasprava

NE PUŠTAJTE LUTALICU, KOME JE ŽAO NEKA GA VODI U STAN Upravnik zgrade u BG jednom porukom razbesneo Srbiju: Vidim ko to radi! FOTO

Beograd -

"Kome je žao kučeta, neka ga odvede u svoj stan. Ne zaboravite da zgrada ima video nadzor i da se vidi ko od stanara to radi. Da ne bih morao da podnosim prijavu komunalnoj policiji, prestanite to da radite", deo je poruke koja je osvanula u ulazu jedne zgrade u Beogradu, a napisao je lično upravnik.

Poruka je izazvala veliku raspravu na društvenoj mreži Fejsbuk, a njegova pomalo preteća poruka podelila je korisnike ove mreže, a pojedine i posvađala.

"Molim stanare da prestanu da puštaju kuče lutalicu u hodnik zgrade, da ga hrane i donose vodu, prave mesto gde će da spava. Kuče laje i agresivno je, napašće neko dete. Vrši nuždu kod lifta jer vrata ne može da otvori samo", napisao je upravnik.

"Neki dan su lutalice izujedale ženu u Vojvodini, tako da shvatam autora poruke. Lutalice su nepredvidivog ponasanja, pa treba biti oprezan", jedan je od komentara koji je izazvao najviše reakcija.

Ubrzo su usledile rečenice u odbranu životinja.

"Nikada pas ne napada bez razloga niti iz koristoljublja. Za razliku od čoveka", napisala je jedna korisnica.

Međutim, pored odbrana sledili su i dalji napadi.

"Nadam se da nikada niste i nećete biti u kontaktu sa bilo kojom životinjom - usledio je odgovor na ovu opasku o psima lutalica, na šta je čovek koji je protiv njih napisao: "Mnogo mi vi znate, smradovi beogradski, spavajte u sobi sa njima".

"Od kada znam za sebe, pa i od pamtiveka, kerovi nikad nisu bili po sobama kao sada što je moda! Postoji zadnje dvorište, šupa, slama itd. gde je mesto za kerove. Po gradovima to je azil, a ne da psi lutalice slobodno šetaju! Niko i nikad ne zna kada će biti napadnut" odgovorio je drugi.

Ljudska rasa ne zaslužuje životinje

"Svašta bih napisala, ali bolje da ćutim. Uglavnom... ljudska rasa ne zaslužuje životinje! Ko se slaže, hvala, ko se ne slaže, još veće hvala. A prema životinji kakav si, takav si i u životu i prema drugim "ljudima" a ljudi nema, retko".

Rasprava je potrajala, a svako je čvrsto branio svoj stav. Bilo je i onih koji su zauzeli stranu upravnika zgrade.

- Svako u svom stanu neka čuva ljubimce. Hodnik i lift pripadaju svim stanarima i nisu dužni da trpe.

- Pas je obaveza, naravno da ih treba skloniti i zaštiti od zime, ali isto tako ko se brine, neka se adekvatno brine, što podrazumeva i šetanje. Suludo je pustiti psa da vrši nuždu pored lifta i laje na decu - nizali su se komentari ispod objave.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track