PUNE RUKE POSLA ZA KOMUNALNU MILICIJU: Za vikend napisane 142 kazne za nenošenje maski, 35 za buku iz stanova
Foto: Printscreen/TV Pink

kršenje epidmeioloških mera

PUNE RUKE POSLA ZA KOMUNALNU MILICIJU: Za vikend napisane 142 kazne za nenošenje maski, 35 za buku iz stanova

Beograd -

Komunalni milicioneri u Beogradu imali su posla proteklog vikenda - kontrolisali su 718 ugostiteljskih objekata, od kojih su u 13 slučajeva zatekli nepravilnost i napisali građanima 142 prekršajna naloga zbog nenošenja maski, dok je zbog buke iz stanova napisano 35 prekršajnih naloga.

Na licu mesta napisana su tri prekršajna naloga za pravna lica u iznosu od 300.000 dinara kao i dve kazne u iznosu od 150.000 dinara za preduzetnike, rekao je za Tanjug rukovodilac sektora unutrašnje kontrole Komunalne milicije Ranko Šekularac.

On je precizirao da je tokom vikenda kontrolisano 718 ugostiteljskih objekata i 36 trgovinskih objekata.

"Zatekli smo nepravilnosti u 13 situacija, lokali i objekti su bili ispražnjeni, a prisutnima napisane kazne. Tražićemo izricanje zaštitnih mera", kazao je Šekularac.

On je pojasnio da će nadležna Sanitarna inspekcija i Ministarstvo zdravlja izreći zaštitnu meru zabranu obavljanja delatnosti u određenom periodu, što je u početku 72 sata, a nakon ponovnog kršenja i duže.

Šekularac je naveo i da Komunalna milicija svakodnevno dobija prijave za privatne žurke, što je, kaže, i očekivano, s obzirom na zatvaranje ugostiteljskih objekata u gradu.

"Žurke su se preselile u stanove na dan, u okolne vikendice, periferne opštine. Svakodnevno dobijamo prijave za hjih, izlazimo na teren i ponašamo se u skladu sa onim što zateknemo", ukazuje Šekularac.

On je dodao da je Komunalna milicija "prenapregnuta", ali će, ističe, ukoliko budu ako budu poostrene mere, učiniti sve da odgovori na zadatke koji im budu postavljeni.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track