GRAĐANI KRNJAČE DEŽURALI CELE NOĆI: Na levoj obali Dunava opet problem sa kanalizacijom, žitelji u strahu od fekalija
Ilustracija, Foto: JP Vodovod i Kanalizacija

dugogodišnji problem

GRAĐANI KRNJAČE DEŽURALI CELE NOĆI: Na levoj obali Dunava opet problem sa kanalizacijom, žitelji u strahu od fekalija

Beograd -

BEOGRAD - Nakon što su građani Krnjače tokom prošle noći dežurali kako im fekalije ne bi ušle u stanove, jer se u blizini zgrada na levoj obali Dunava ponovo izlila kanalizacija, predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovič poručuje da će problem biti privremeno rešen u narednih nekoliko sati, kada bi stanari iz okolnih zgrada trebalo da dobiju tehničku vodu.

"Ubeđen sam da će stanari koji se nalaze u prizemlju, vodu moći da odvrnu već predveče, a u procesu smo da u narednih mesec, mesec i po rešimo ovaj problem i izgradimo novu crpnu stanicu", rekao je Jovičić, koji se izvinio građanima što su, ističe, došli u neprijatnu situaciju.

Navodi da višegodišnji problem izlivanja kanalizacije u Krnjači nije uspeo da se reši ni u poslednje dve godine, jer je, kaže, privatna firma koja je radila objekte i postrojenja u blizini, u stečaju.

"Nismo uspeli već evo dve godine da dobijemo odgovor od stečajnog upravnika da nam se priključi u rešavanju zajedničkog problema. Došli smo u situaciju da građani ne mogu da reše ovaj problem", kaže Jovičić za Tanjug.

Krnjača, izliv fekalija
foto: čitalac Kurira

On se izvinio građanima što su, ističe, došli u neprijatnu situaciju i naveo da je uvek spreman da čuje njihova mišljenja, kao i kritike.

Kako je rekao, namera je da se imovina u tom delu grada prebaci u imovinu Grada Beograda, te da nadležna javna preduzeća održavaju taj ceo prostor.

Najavio je i dalja ulaganja.

"Veliki generalni projekat kanalizacije radiće se ove godine, što znači da ćemo raspisati tender za građevinsko zemljište oko juna i početi izgradnju kanalizacije do kraja godine i izgraditi je u naredne tri, četiri godine na levoj obali Dunava", poručio je Jovičić.

Član Gradskog veća Dragomir Petronijević, koji je obišao mesto izlivanja kanalizacije, kaže da će se u narednim satima uz pomoć cisterni raditi na ispumpavanju šahta, kako bi pao nivo vode koji je sada u toaletima sugrađana.

"Nadamo se da ćemo u narednih šest sati uspeti da rešimo problem tako da građani mogu da koriste tehničku vodu. To je privremeno rešenje", naveo je Petronijević.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja