00:50

Kako izgleda prvi dan u Beogradu pod novim merama

nove mere

KAKO IZGLEDA PRVI DAN U BEOGRADU POD NOVIM MERAMA? Komunalci rade PUNOM PAROM - izneli iznenađujuće podatke (KURIR TELEVIZIJA)

Beograd -

Brojke zaraženih korona virusom skaču iz dana u dan. Samo u toku jučerašnjeg dana 5.200 građana je pozitivno na korona virus, dok je 31 njih preminulo.

Zbog pogoršane situacije u zemlji i svetu, Krizni štab doneo je nove mere u Srbiji, koje su na snagu stupile juče.

Kako izgleda prvi dan u Beogradu pod novim merama, ekipa Kurir televizije pitala je šefa smena u Komunalnoj miliciji, Slobodana Todorovića.

Prema njegovim rečima od jutros nema nikakvih kršenja propisa, a komunalci rade punom parom.

- Sa zadovoljstvom možemo da kažemo da nema kršenja propisa, mi smo prijatno iznenađeni. Za sada kontrolišemo vozila javnog prevoza, trgovinske objekte, velike i male pijace sve što radi i što može da se doprinese da se neko nađe u prekršaju i za sada smo vrlo zadovoljni stanjem - kaže šef smene.

On navodi da komunalci pristupaju i po prijavama građana, te su sada i više nego zadovoljni kako se situacija odvija.

- Kontrola po kriznim mestima je pojačana, to su pijace, trgovinski objekti, javni prevozi. Jako smo rigidni kada je u pitanju izricanje kazne, nama je prioritet borba protiv kovida - kaže Slobodan.

Što se tiče večeri koja nam sledi, šef smene kaže da ne očekuje da će biti većih prekršaja i da mu se čini da se ljudi sve više osvešćuju kada su mere u pitanju.

On je istakao da novčane kazne imaju i te kako efekta.

- Za fizičko lice kazna je 5000 dinara, za nepostupanje po naređenju i ometanje komunalne policije u vršenju posla su 10 000 i 20 000 dinara. Dakle, govorimo o kaznama za fizička lica - kaže Slobodan Todorović, šef smene u Komunalnoj miliciji.

Situacija je malo drugačija za pravna lica i preduzetnike, te su kazne oštrije.

- Za sva odgovorna lica, pravna i preduzetnike za nepostupanje po našim naređenjima i za ometanje u radu, kazne su znatno više- od više desetina pa do stotina hiljada dinara. Dok su zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, one najviše kazne koje mi izričemo 350 000 i 150 000 dinara. Na nekim mestima je izrečeno više kazni, za različite prekršaje koje uočimo - zaključuje Slobodan, šef smene u Komunalnoj miliciji i dodaje da se nadamo da u narednim danima neće zateći prekršaje.

Slobodan je istakao i da komunalci imaju odličnu saradnju sa policijom, od kojih imaju bezrezervnu podršku.

Kurir.rs

OVDE MOŽETE PRATITI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track