GO SAVSKI VENAC: OPŠTINA JE JEDINI NOSILAC RADOVA NA POSTAVLJANJU DEČIJEG MOBILIJARA NA LOKACIJI NA KOJOJ JE IZGORELA MZ DEDINJE
Foto: Promo

ZA MALIŠANE

GO SAVSKI VENAC: OPŠTINA JE JEDINI NOSILAC RADOVA NA POSTAVLJANJU DEČIJEG MOBILIJARA NA LOKACIJI NA KOJOJ JE IZGORELA MZ DEDINJE

Beograd -

Nastojimo da realizujemo sve planirane aktivnosti kako bismo doprineli da naša deca imaju što bolji sadržaj za igru i rekreaciju, kaže predsednik Gradske opštine Savski venac Miloš Vidović

Na teritoriji Gradske opštine Savski venac prethodnih godina uređeno je ukupno 12 sportskih terena, dečijih igrališta i urbanih mobilijara, od čega je 3 igrališta uređeno u saradnji opštine sa gradskim institucijama Gradom Beogradom i JKP "Gradsko zelenilo", a 9 je realizovano u nadležnosti Gradske opštine Savski venac. Sve aktivnosti su urađene na inicijativu građana sa teritorije opštine.

GO Savski venac
foto: Promo

U okviru ovih akcija postavljen je moderni urbani mobilijar za igru i rekreaciju dece u ulici Mladena Stojanovića na Dedinju, koji je rekonstruisan u junu 2020. godine na lokaciji gde je izgorela nekadašnja Mesna zajednica "Dedinje".

Pomenuti lokalitet je uređen isključivo od strane Gradske opštine Savski venac, koja je pored drugih, gradskih institucija nadležna za uređenje javnih površina.

Postavljene su bezbednosne, zaštitne gumene podloge, dečiji urbani mobilijar: multifunkcionlani tobogan, klackalice, penjalice koje predstavnjaju rekivizite za igru i rekreaciju u cilju omogućavanja što boljih uslova za sportske aktivnosti našim najmlađim sugrađanima. Takođe, obnovljene su đubrijere i klupe, a ceo prostor je ograđen metalnom ogradom.

GO Savski venac
foto: Promo

Sadašnji predsednik, a tadašnji član veća Gradske opštine Savski venac, Miloš Vidović je po završetku radova obišao uređenu lokaciju u ulici Mladena Stojanovića na Dedinju i razgovarao sa građanima o budućim aktivnostima i planovima i tom prilikom je naveo da realizovane akcije u proteklom periodu doprinose da naša opština bude uređenije i kvalitetnije mesto za život.

Takođe, urbani dečiji mobililijar je krajem protekle godine postavljen i u naselju Stjepan Filipović i raspolaže najsavremenijim novim spravama i rekvizitima za igru, a trenutno je u toku izvođenje radova na postavljanju novog dečijeg igrališta u ulici Generala Pavla Jurišića Šturma.

Milos Vidovic, predsednik opstine
Milos Vidovic, predsednik opstinefoto: Promo

Miloš Vidović je još jednom naglasio da su ove akcije započete na inicijativu građana Savskog venca, da se realiziuju isključivo od strane nadležnih državnih institucija i organa, a predstavljaju izuzetan primer kako se opština trudi da mališanima obezbedi što bolju i zdraviju sredinu za odrastanje i život i dodao da će nastaviti i dalje da osluškuje potrebe građana koji su uvek na prvom mestu.

- Nastojimo da realizujemo sve planirane aktivnosti kako bi doprineli da naša deca imaju što bolji sadržaj za igru i rekreaciju. Savski venac kao društveno odgovorna opština svesna je potrebe ulaganja u budućnost i aktivno se bavi sadržajima vezanim za potrebe dece i pomoći mališanima - zaključio je Vidović.

Kurir.rs / Foto: Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track