VAKCINACIJA ASTRAZENEKOM: Do kraja nedelje u obe hale BG Sajma bez zakazivanja
Foto: EPA/MADE NAGI

u Beogradu vakcinisano više od 422.000 ljudi

VAKCINACIJA ASTRAZENEKOM: Do kraja nedelje u obe hale BG Sajma bez zakazivanja

Beograd -

Građani će do nedelje moći da prime vakcinu "AstraZeneka" u obe hale Beogradskog sajma, bez zakazivanja, izjavila je danas gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević.

Stanisavljević je navela da je organizacija vakcinacije na Sajmu dobra i da nema zadržavanja niti čekanja. Ona je rekla da je na današnji dan u Beogradu vakcinisano više od 422.000 ljudi.

"Ako se taj broj uporedi sa ukupnim brojem punoletnih građana u glavnom gradu, to je 29,99 odsto vakcinisanih gradana. Broj revakcinisanih, odnosno onih koji su primili obe doze vakcine je oko 263.000. To je fantastičan rezultat", rekla je Stanisavljević za Studio B, a saopštila Gradska uprava.

Prema njenim rečima, procenat vakcinisanih osoba starosti između 65 i 74 godine je 58,93. Ona je apelovala na sve da se vakcinišu, i pridržavaju epidemioloških mera, čime štite i sebe i druge. Dodala je da se narednih dana očekuje i početak masovne revakcinacije.

Kako je rekla, zahvaljujući radu kol-centara više od 57.000 sugrađana prijavljeno je za imunizaciju na portalu eUprave. Podsetila je da su volonteri u kol-centrima i dalje tu za starije sugradane, bilo da ih elektronski prijave za vakcinaciju bilo da im je potreban prevoz do punkta.

U ovom trenutku u Beogradu su 52 mobilna vakcinalna punkta, najviše u ruralnim delovima grada.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track