GRADONAČELNIK RADOJIČIĆ SEĆA SE BOMBARDOVANJA: Tiršova, zvuk aviona i palih bombi, deci bombe letele iznad glave
Foto: Stefan Jokić

da se nikad ne zaboravi

GRADONAČELNIK RADOJIČIĆ SEĆA SE BOMBARDOVANJA: Tiršova, zvuk aviona i palih bombi, deci bombe letele iznad glave

Beograd -

Naveo je da njegove kolege u Americi nisu mogle da shvate o čemu govori kada im je pričao kako je vozio dvoje male dece u kolima dok su iznad njih letele bombe

BEOGRAD - Meni je asocijacija na početak bombardovanja Dečja klinika u Tiršovoj, dežurstva i zvuk aviona i palih bombi, izjavio je povodom godišnjice NATO bombardovanja gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić.

Istakao je da mu je bilo teško hrabriti decu i njihove roditelje, kolege i samog sebe i objasniti takav jedan događaj. "Teško razumni čovek može da shvati da su se Evropa i svet odlučili na takav surov korak", rekao je on.

Naveo je da njegove kolege u Americi nisu mogle da shvate o čemu govori kada im je pričao kako je vozio dvoje male dece u kolima dok su iznad njih letele bombe.

"Pitao sam ih da li mogu da zamisle takvu situaciju i da sam ja tada bio relativno siguran da bombe neće pasti na nas zato što sam očekivao da znaju šta gađaju", rekao je Radojičić i dodao da se mi nažalost sećamo toga i da su mala deca bila navikla na to da im bombe lete iznad glave.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track