Najnovije vesti

RADOJIČIĆ: Vakcinisana trećina punoletnih Beograđana, ovo je izuzetan rezultat
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

blagi pad broja zaraženih još ne rasterećuje bolničke kapacitete

RADOJIČIĆ: Vakcinisana trećina punoletnih Beograđana, ovo je izuzetan rezultat

Beograd

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je danas da je veoma zadovolan načinom na koji protiče proces masovne imunizacije stanovništva i naglasio da je na današnji dan, u Beogradu, imamo trećinu vakcinisanih građana.

"Trećina punoletnih Beograđana je vakcinisana, tačnije 33,33 odsto stanovnika Beograda. Ovo je izuzetan rezultat i ponosan sam na sve koji učestvuju kako u organizaciji procesa masovne imunizacije tako i na građane koji razumeju značaj vakcinisanja i odazvali su se u velikm broju", rekao je Radojičić.

Gradonačelnik je naglasio da blagi pad broja zaraženih još ne rasterećuje bolničke kapacitete i da još moramo biti veoma oprezni i striktni u pridržavanju mera koje su na snazi, prenosi Beoinfo.

"Razumem građane kojima i najmanji pozitivan pokazatelj može značiti signal za opuštanje, ali apelujem da ostanemo disciplinovani. Stalno imam na umu svoje kolege lekare i sve one koji su najizloženiji riziku zaražavanja, ali i sve žrtve ove pandemije. Pre svega, pozivam građane da nastave da se vakcinišu, da održimo ovu dobru dinamiku. Takođe apelijem da i nakon vakcinisanja poštujemo mere, da budemo solidarni i ujedinjeni u ovoj borbi", istakao je gradonačelnik.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...