NEMA NOVOG ZAKONA, NITI SE ON SPREMA Vesić: Bespravna gradnja biće kažnjena, oni otimaju pare iz budžeta
Foto: Shutterstock

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić

NEMA NOVOG ZAKONA, NITI SE ON SPREMA Vesić: Bespravna gradnja biće kažnjena, oni otimaju pare iz budžeta

Beograd -

BEOGRAD - Zamenik gradonačelnika Goran Vesić danas je govoreći o bespravnoj gradnji u glavnom gradu negirao navode da će biti donet novi zakon.

"Da vam kažem vrlo jasno i otvoreno: neće biti donet novi zakon niti se sprema. Svi oni koji grade bespravno odgovaraće prema zakonu, jer oni otimaju pare iz budžeta", kazao je Vesić za B92. On je najavio i sastanak sa tužilaštvima ovih dana, te da će sa njima razgovarati o tome kako da se brže procesuiraju oni koji grade bespravno.

Još jednom je ponovio da se bespravnom gradnjom oštećuje budžet i rizikuje se da zgrade koje se ne grade u skladu sa građevinskim pravilima i nemaju dozvole budu nebezbedne i nesigurne.

Takođe, dodao je Vesić, kada legalno gradite morate da izdvajate vodovod, kanalizaciju, parking, a nelegalnom gradnjom opterete se postojeće mreže i nema dovoljno parking prostora.

Vesić je naveo primer Mirijeva, za šta sada mora da se izdvoji šezdeset miliona dinara da bi se rešio problem kolektora u ovom naselju za šest bespravnih zgrada, gde nema kanalizacije. Sličan problem postoji i u Vojvode Vlahovića i u još na nekoliko mesta.

"Moja poruka je da građani ne slušaju prevarante, makar bili i iz Gradske uprave. Neće biti novog zakona, odgovaraćete krivično za nelegalnu gradnju", naglasio je Vesić, saopštio je gradski Sekretarijat za informisanje.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja