RADOJIČIĆ OBIŠAO RADOVE U OPŠTINI BARAJEVO: Izgrađeno 100 kilometara puteva i urađena rekonstrukcija dva kanala
Foto: Beoinfo

razgovarao s rukovodstvom te opštine

RADOJIČIĆ OBIŠAO RADOVE U OPŠTINI BARAJEVO: Izgrađeno 100 kilometara puteva i urađena rekonstrukcija dva kanala

Beograd -

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić posetio je danas opštinu Barajevo, gde je razgovarao s rukovodstvom te opštine i obišao gradilišta sportske hale i postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u naselju Gaj.

Prema rečima gradonačelnika, na sastanku je razgovarano o tome šta je u prethodnom periodu urađeno, ali i o aktuelnim radovima i budućim planovima u toj prigradskoj opštini.

Zoran Radojičić, Barajevo
foto: Beoinfo

Istakao je da je na teritoriji Barajeva izgrađeno 100 kilometara puteva i da je urađena rekonstrukcija dva kanala, reka koje su potencijalno mogle da prave probleme u slučaju većih padavina, prenosi Beoinfo.

"Pored jednog od kanala uređeno je i šetalište. Jedan od najznačajnijih aktuelnih projekata jeste izgradnja sportske hale, koja će se odvijati u tri faze", kazao je Radojičić.

Vrednost sve tri faze izgradnje sportske hale u vrednosti od 300 miliona dinara.

U planu je, navodi Radojičić, i da se napravi sportski centar sa bazenom, što će biti važno za klubove koji će tu moći da dolaze na pripreme.

Jedno od važnih pitanja, kako je istakao gradonačelnik, jeste i tretman otpadnih voda.

Zoran Radojičić, Barajevo
foto: Beoinfo

Radojičić kaže da je zbog toga i obišao danas postrojenje u naselju Gaj, koje se trenutno gradi, a čija je vrednost radova 125 miliona dinara.

Tokom posete Barajevu, Radojičić je razgovarao i o novoj školi u Meljaku, za šta se trenutno radi idejno rešenje.

Zoran Radojičić, Barajevo
foto: Beoinfo

Kako je precizirao, plan je da se taj projekat realizuje posredstvom Kancelarije za javna ulaganja.

Radojičić napominje da predstoji i rekonstrukcija osnovne škole u Baćevcima, a vrednost tih radova je 28 miliona dinara.

"Posebno je važno da najavim da će se u blizini naselja Gaj graditi Centar za boravak dece sa smetnjama u razvoju, što će biti još jedan pokazatelj brige o sugrađanima", kazao je.

Dodao je i da je do sada u Barajevu urađena rekonstrukcija oko četiri kilometra trotoara, a trenutno se radi još kilometar i po.

Obilazak Barajeva još jedna je u nizu poseta gradskim opštinama koje je gradonačelnik u prethodnom periodu inicirao, kako bi se na licu mesta upoznao sa najaktuelnijim projektima i planovima.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track