02:55

Velika ispovest vatrogasca koji je spasao bebu iz novobeogradskog solitera

KURIR TELEVIZIJA

VATROGASAC POSTAO HEROJ NACIJE A OSTAO SKROMAN: Najviše ga obradovalo kad mu je majka evakuisane bebe poslala poruku na Instagramu

Beograd -

Na početku karijere vatrogasca Stefana Čiče jedan slučaj već se istaknuo i obeležio mu život. Postao je heroj!

Neustrašivi mladić ove subote učestvovao je u evakuaciji bebe iz novobeogradskog solitera čiji je 11 sprat zahvatio ozbiljan plamen.

"Primili smo dojavu u 17:22 da gori elektroinstalacija na 11. spratu, a kad gori nešto na 11. spratu, možete da očekujete da će biti zahtevna intervencija i da će trebati mnogo ljudi", započinje on priču.

Stefan Čiča
foto: Kurir televizija

Ubrzo se ispostavilo da je bio u pravu.

"Jeziva je situacija, gledamo dim koji kulja sa mansarde i stanare koji zbog dima nisu mogli da se spuste dole kako stoje na prozoru i hvataju vazduh. Velika koncentracija dima je bila u pitanju, crn dim, kancerogen, svako lice je moralo da napusti zgradu, da slučajno ne dođe do katastrofalnih posledica", objašnjava on i dodaje da je najvažnije bilo evakuisati ljude koji su bili iznad 11. sprata.

Kada se tamo uputio sa kolegom Danilom, imao je šta da vidi - majku koja drži dete.

"Stavio sam joj kapuljaču sa kiseonikom koja je prikačena za mene i uputio se ka izlazu u najkraćem mogućem roku", prepričava on dramatičan događaj kada mu se jedino po glavi vrzmalo da deet odvede na bezbedno.

Stefan Čiča
foto: Kurir televizija

Tamo je i ostao dok nije došla i bebina majka.

"Majka je preuzela dete, osećaj je bio predivan. A ja sam se vratio na svoj posao jer je bilo potrebno još ljudi. Ni bukvalno nismo stali dok poslednje lice nije napustilo zgradu", navodi Stefan sa kojim je nekoliko dana od požara u kontakt stupila i žena čije je dete spasio.

"Poslala mi je poruku na Instagramu pre dva dana u kojoj piše: "Mnogo vam hvala, spasili ste mi Vuka. Ja sam joj odgovorio "Gospođo, to je samo bio moj posao i ništa više", otkriva hrabri vatrogasac.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:44

DIRLJIVI SUSRET RODITELJA MALOG GAVRILA SAHUMANIM VATROGASCEM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track