NOVI PUNKT ZA VAKCINACIJU NA ZVEZDARI: Vakcinu sada možete da primite i u Sportskom centru Olimp
Foto: Beoinfo

punktovi dostupni svima

NOVI PUNKT ZA VAKCINACIJU NA ZVEZDARI: Vakcinu sada možete da primite i u Sportskom centru Olimp

Beograd -

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević obišla je danas novi punkt za vakcinaciju u Sportskom centru "Olimp" na Zvezdari i tom prilikom poručila da se Grad Beograd zalaže da punktovi za vakcinaciju budu dostupni svim gađanima.

Ona je istakla da je ovaj punkt otvoren zahvaljujući saradnji Opštine Zvezdara, Sportskog centra "Olimp" i uz odobrenje Doma zdravlja "Zvezdara".

- Svi koji žele danas se mogu vakcinisati "sinofarm" vakcinom. Grad Beograd se zalaže da punktovi za vakcinaciju budu dostupni svim gađanima. Izlazimo među ljude kako bi vakcinacija bila što efikasnija i punktovi što dostupniji, jer građani mogu doći bez zakazivanja. U proteklih mesec i po dana je u punktovima koji su otvoreni u svim ruralnim naseljima u Beogradu vakcinisano više od 45 hiljada građana. Punktovi u koje građani mogu doći bez zakazivanja i punktovi koji se nalaze u seoskim ambulantama nastaviće sa radom i u narednom periodu. Od sutra je ponovo dostupna vakcinacija „sinofarm” vakcinom - rekla je Stanisavljevićeva i zahvalila medicinskim radnicima i direktorki Doma zdravlja "Zvezdara".

Nataša Stanisavljević, vakcina, sc olimp
foto: Beoinfo

Predsednik opštine Zvezdara Vladan Jeremić istakao je da je ovo četvrti po redu vakcinalni punkt na teritoriji ove opštine.

- Cilj nam je da vakcinaciju učinimo dostupnom za što veći broj stanovnika naše opštine. U prethodnom periodu organizovali smo vakcinalne punktove u zdravstvenoj stanici u Malom Mokrom Lugu, ambulanti u Velikom Mokrom Lugu i u naselju Vojvoda Vlahović. Danas smo ovde u SC "Olimp" i siguran sam da ćemo nastaviti ovim tempom. Po broju vakcinisanih smo među prvih deset opština u Srbiji i vrlo smo blizu toga da skoro polovina punoletnih stanovnika bude vakcinisana, što je i najbrži način da se vratimo normalnom životu - naglasio je Jeremić.

Nataša Stanisavljević, vakcina, sc olimp
foto: Beoinfo

Direktor Sportskog centra "Olimp" Slaviša Damjanović kazao je da je uprava ovog centra prepoznala važnost toga da se što veći broj posetilaca, korisnika i građana vakciniše.

- Zato smo se odlučili na zajedničku akciju sa Gradskom opštinom Zvezdara, Domom zdravlja "Zvezdara" i nadležnim sekretarijatom kako bi što veći broj naših građana bio vakcinisan u najbržem roku i bez zakazivanja i čekanja -rekao je Damjanović.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track