Najnovije vesti

KOMUNALCI U BERMUDAMA! Beograd miliciji nabavlja najbolju opremu i nove uniforme, evo kako izgledaju (FOTO)
Foto: Facebook Printscreen, Goran Vesić

da budu u službi građana i čuvaju komunalni red

KOMUNALCI U BERMUDAMA! Beograd miliciji nabavlja najbolju opremu i nove uniforme, evo kako izgledaju (FOTO)

Beograd
11:31h

Naša komunalna milicija imaće dobre automobile, dobre uniforme jer u njima provode čitav dan i dobru opremu kako bi mogli da rade u korist građana

Grad Beograd objavio je javnu nabavku za kupovinu novih letnjih i zimskih uniformi i obuće za komunalne milicionere. Otvaranje ponuda biće 4. juna ove godine, objavio je Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda, na svom Fejsbuk profilu.

Komunalna milicija, nove uniforme, letnje uniforme, bermude
foto: Facebook Printscreen, Goran Vesić

Zakon o policiji koji je usvojen 2018. godine predvideo je da gradske i opštinske komunalne milicije ne mogu da nose ime policija kao i da ne mogu da koriste tamnoplavu boju kao boju uniforme.

U skladu sa našim zakonskim obavezama da uniforme promenimo u roku od tri godine od dana donošenja zakona utvrdili smo dizajn nove uniforme i raspisali tender za nabavku. Procenjena vrednost tendera iznosi 157.737.000,00 dinara bez PDV.

Tokom maja raspisujemo tender za kupovinu modernog patrolnog čamca koji će zajedno sa nama koristiti i Rečna policija. U pitanju je moderan čamac sa radarima kojima se meri brzina plovila kao i svom drugom opremom koja je neophodna da bi se kontrolisao komunalni red sa vode.

Komunalna milicija, nove uniforme, letnje uniforme, bermude
foto: Facebook Printscreen, Goran Vesić

Pošto znam unapred da će se opozicione stranke i tajkunski mediji napasti grad Beograd zato što nabavlja uniforme želim da im poručim da ćemo uvek ulagati u opremu za obične ljude koji rade za grad.

Naša komunalna milicija će imati dobre automobile, dobre uniforme jer u njima provode čitav dan i dobru opremu kako bi mogli da rade u korist građana. Mi, koji vodimo danas grad, ulažemo novac u obične ljude koji rade za grad, a ne vozimo džipove i nemamo račune u inostranstvu. U tome je razlika između nas i onih koji su pre nas vodili grad. Dok su se oni bahatili, komunalni milicionari su išli u pocepanim uniformama.

Komunalna milicija, nove uniforme, letnje uniforme, bermude
foto: Facebook Printscreen, Goran Vesić

Beograd danas ima 320 komunalnih milicionara i milicionarki, a odmah posle praznika u radni odnos stupa još 92 muškaraca i žena koji su prošli obuku Ministarstva unutrašnjih poslova.

To znači da ćemo u maju imati 418 milicionara i milicionarki. Tokom maja na obuku u MUP odlazi još 52 kandidata koji su primljeni na konkursu tako da ćemo jesen dočekati sa 470 pripadnika komunalne milicije. Do kraja godine raspisujemo još jedan konkurs za prijem novih 150 milicionara i milicionarki.

Ovaj broj pripadnika Komunalne milicije znači da će Beograd prvi put osnovati stanice komunalne milicije u svim prigradskim opštinama kao i većim naseljima u gradskim opštinama.

1 / 8 Foto: Facebook Printscreen, Goran Vesić

Želimo da pripadnici komunalne milicije budu što bliži građanima kako bismo mogli da ih zaštitimo od bahatosti drugih i uveli komunalni red. Beograd pobeđuje!, poručio je Vesić.

(Kurir.rs/Facebook/Foto: Facebook printscreen)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...