01:32

Upis na fakultete, ovo su najtraženiji smerovi

KURIR TELEVIZIJA

POLAGANJE PRIJEMNOG ISPITA NA BEOGRADSKOM SAJMU NA VIDOVDAN: Najveće interesovanje vlada za IT smerove, FON i Matematički fakultet

Beograd -

Maturanti se uveliko pripremaju za prijemne ispite na fakultetima, a prve provere znanja održaće se na Vidovdan. Prijemni ispit će se, kao i ranije, polagati na Beogradskom sajmu, a novina je da se pripremna nastava izvodi onlajn.

Kao i prethodnih godina, najveće interesovanje vlada za prirodno-matematičke fakultete i one iz oblasti medicinskih nauka.

U Beogradskom univerzitetu očekuje navalu na svim tehničkim fakultetima.

Petar Bulat, prorektor za nastavu kaže da je ove godine veliki interes za IT smerove, FON, Matematički fakultet...

1 / 1 Foto: Adria Media TV

"Na Matematičkom isto imaju IT smer. Očekujemo veliki interes prema biomedicinskim naukama, i stomatologija i medicina i farmacija pokazuju dosta veliki broj zainteresovanih", kaže Bulat.

Lazar Saranovac, predsednik komisije za upis na ETF upozorava da se na smerovima na kojima se izučava računarstvo dolazi do neobičnog problema. "Imamo problem sa studentima u smislu da nađu posao još na trećoj ili četvrtoj godini i onda nam prave problem, jer nam produžavaju studiranje i onda ispada da smo mi težak fakultet jer studiraju pet, šest godina", objašnjava Saranovac. Veliko interesovanje za IT smerove na fakultetima počelo je 2010. godine, ali se zbog sve manje dece, broj prijavljenih i upisanih nije menjao. Kako bi izašli u susret budućim studentima Beogradskog univerziteta, prijemni ispiti na srodnim fakultetima biće organizovani dan za danom tako da maturanti mogu da konkurišu na više fakulteta.

(Kurir.rs)

Bonus video:

03:29

Sve prednosti dualnog obrazovanja u Srbiji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track