Najnovije vesti

VESIĆ NAJAVIO: Za tri godine izgradićemo 25 vrtića
Foto: RINA

u beogradske vrtiće ide skoro 79.000 dece

VESIĆ NAJAVIO: Za tri godine izgradićemo 25 vrtića

Beograd

Kada budemo završili sve planirano, mi ćemo u Beogradu za tri godine izgraditi 25 vrtića, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

"To se nije desilo u novijoj istoriji Beograda da bude izgrađeno 25 kompletno novih vrtića, a liste čekanja sada skoro i da nema", dodao je on.

Vesić kaže da je prošle godine započeta, a u ovom trenutku je ili izgrađeno ili se gradi osam vrtića.

"Završili smo vrtić u Surčinu, narednih meseci završavamo vrtić u Krunskoj ulici na Vračaru, zatim radi se vrtić u Ulici Miloja Zakića na Čukarici, u Belom polju u Obrenovcu, u Patrijarha Pavla, u Novogradskoj u Zemunu, počinjemo da radimo vrtić na Bežanijskoj kosi, a u narednih mesec dana počećemo da radimo vrtić u Bloku 62. Pre desetak dana smo raspisali tender za izgradnju novih vrtića koje ćemo graditi tokom ove godine. To su vrtići u naselju Braće Jerković, Mirijevu, na levoj obali Dunava pored samog doma zdravlja koji se upravo oprema, na Miljakovcu 3 u Stepojevcu, Mladenovcu, i Sremčici. Sledeće godine planiramo izgradnju još deset vrtića. Kada to budemo završili mi ćemo za tri godine u Beogradu izgraditi 25 vrtića, što se nije desilo u novijoj istoriji Beograda", rekao je Vesić.

On je naveo da danas u beogradske vrtiće ide skoro 79.000 dece i podsetio da je 2013. godine u vrtićima boravilo oko 47 hiljada mališana.

"Tada su se duplo skuplje naplaćivali vrtići pa smo morali da vraćamo roditeljima novac. Do sada je Grad Beograd vratio 3,5 milijarde dinara, a za taj novac smo mogli da izgradimo 17 ili 18 vrtića. Mi smo vratili novac i gradimo novih 25 vrtića", rekao je Vesić.

On je dodao da, kada se bude završilo ovih osam vrtića, koji su pri kraju, u njima će biti mesta za oko 1.100 dece te više neće biti liste čekanja na mesto u vrtiću u Beogradu.

(Kurir.rs/Tanjug/TV Pink)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track