ZEMUNCI SE TAKMIČE ČIJE JE CVEĆE NAJLEPŠE: U kategoriji su balkon, okućnica, zelenilo oko zgrade ali i u školskom dvorištu!
Foto: Youtube Printscreen

Najlepša cvetna aleja Zemuna 2021.

ZEMUNCI SE TAKMIČE ČIJE JE CVEĆE NAJLEPŠE: U kategoriji su balkon, okućnica, zelenilo oko zgrade ali i u školskom dvorištu!

Beograd -

BEOGRAD - Gradska opština Zemun organizuje tradicionalnu manifestaciju „Najlepša cvetna aleja Zemuna 2021. godine”, sa ciljem da se podstakne uključivanje građana u ozelenjavanje i unapređenje estetike prostora, utiče na jačanje ekološke svesti o značaju uređenih zelenih površina, da se neguje saradnja i prijateljstvo među ljubiteljima zelenila i promovišu i nagrade najvredniji i najuspešniji, saopšteno je iz Opštine Zemun. U takmičenju učestvuju građani Zemuna, privredna preduzeća, školske i predškolske ustanove, a izbor najlepših zelenih prostora se vrši u sedam kategorija: balkon, okućnica, zelena površina oko stambene zgrade, zelenilo oko predškolske ustanove, školsko dvorište, zelena površina ispred poslovnog objekta i uređeno zelenilo ugostiteljskog objekta, letnja bašta.

muškatle
foto: Youtube Printscreen

Odluku o najlepše uređenim zelenim prostorima u svakoj kategoriji pojedinačno donosi žiri koji ima obavezu da utvrdi stanje zelenih površina svih subjekata prijavljenih za manifestaciju i donese odluku u skladu sa propozicijama. Najbolji u svim kategorijama biće nagrađeni na svečanosti 21. juna u 14 časova u Kancelariji za mlade Gradske opštine Zemun. U akciji „Najlepša cvetna aleja Zemuna 2021”, pored izbora za nagradu za najlepše zelene površine Zemuna, žiri donosi i odluku o tome koja će „zelena oaza” predstavljati Zemun na gradskom takmičenju „Za zeleniji Beograd”. Gradska opština Zemun poziva sve koji žele da učestvuju u takmičenju da predstave svoje cvetne balkone, vrtove, parkove oko zgrada i unutar blokova, ozelenjena dvorišta škola i vrtića, zelene površine oko poslovnih prostora i letnje bašte ugostiteljskih objekata, te da se prijave od 17. maja do 17. juna na brojeve telefona: 011/2197-985 i 069/2132-010, kao i putem elektronske pošte tanja.kukobat@zemun.rs.

(Kurir.rs/Beoinfo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track