Najnovije vesti

DA DO JUNA IMAMO 3 MILIONA VAKCINISANIH: Od vikenda se slobodna vakcinacija seli iz Ušća u Beocentar
Foto: Printscreen/Facebook/Goran Vesić

iskoristite priliku

DA DO JUNA IMAMO 3 MILIONA VAKCINISANIH: Od vikenda se slobodna vakcinacija seli iz Ušća u Beocentar

Beograd

U Srbiji je do juče imunizovano 38,5 odsto građana, 30 odsto je primilo drugu dozu, a u Beogradu, koji je najviše odmakao u imunizaciji, više od 47 odsto je vakcinisano prvom dozom a 38 odsto drugom, izjavio je jutros Zoran Bekić, direktor Doma zdravlja Savski venac i punkta za vakcinaciju na Beogradskom sajmu.

On je za K1 Televiziju rekao da je na Beogradskom sajmu dato 335.000 doza, a da je 145.000 ljudi dobilo drugu dozu.

"Naš plan je da do kraja juna stignemo do tri miliona vakcinisanih, fali nam još malo i zato se nastavlja sa slobodnom imunizacijom, na svih 225 punktova", rekao je Bekić.

Naveo je da su domovi zdravlja širom Srbije otvoreni od 9.00 do 19 časova.

Bekić je najavio da se planira premeštanje slobodne vakcinacije iz Tržnog centra Ušće u Beocentar i da bi ona trebalo da počne sledećeg vikenda.

Prema njegovim rečima, Ušće je već uspelo da postigne cilj, budući da je u njemu vakcinisano 6.000 građana, a namera je da se vakcinacija radi i u drugim tržnim centrima gde dolazi dosta ljudi.

Bekić nije mogao da precizira da li će se imunizacija paralelno obavljati u više tržnih centara, ali je najavio da će se slobodna imunizacija posle Beocentra odvijati i u Tržnim centrima Rajićeva i u Delta sitiju.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track