00:51

EKSKLUZIVNI VIDEO KURIR TELEVIZIJE UMETNINA IZ JUGOEKSPORTA: Ove slike koje su se našle na aukciji NIKO nije imao prilike da vidi

KURIR TELEVIZIJA

EKSKLUZIVNI VIDEO KURIR TELEVIZIJE: Ovako izgledaju slike oko kojih se vodila borba i koje je grad otkupio za 33 MILIONA dinara

Beograd -

Na licitaciji u Agenciji za licitiranje stečajnih grupa Muzej grada Beograda kupio je ukupno 148 umetničkih dela koja su činila deo stečajne mase kompanije Jugoeksport i to po ceni od 33 miliona dinara.

Kolekcija uključuje dela Petra Lubarde, Peđe Milosavljevića, Miće Popovića, Lazara Vozarevića, Stojana Aralice i mnogih drugih istaknutih umetnika.

Licitaciji su prisustvovali zamenik gradonačelnika Beograda, Goran Vesić i ministarka kulture Maja Gojković, koja je izjavila da su i te kako svesni kako se kreću cene umetničkih dela na tržištu.

- Dobro smo upoznati sa tržištem umetničkih dela. Trenutno se nude dela Miće Popovića i samo jedna u toj ponudi ima cenu od 300.000 evra i pogledajte šta se u stvari iza ove aukcije spremalo.

Ekipa naše Kurir televizije dobila je ekskluzivni izjavu direktorke Muzeja i snimke dela koja su se našla na aukciji, a nisu bila izložena očima javnosti.

- Neke od slika će biti i u stalnoj postavci Muzeja grada Beograda. Sve idu na čišćenje, a neke su čak i za ozbiljnu restauraciju. To je jedan postupak koji će u slučaju ovog broja slika trajati poprilično, a negde pred završetak Resavske sigurno će biti gotov - rekla je direktorka Muzeja grada Beograda, Jelena Medaković.

Pogledajte i slike koje su se našle na aukciji, a koje niko nije imao priliku da vidi.

00:51

EKSKLUZIVNI VIDEO KURIR TELEVIZIJE UMETNINA IZ JUGOEKSPORTA: Ove slike koje su se našle na aukciji NIKO nije imao prilike da vidi

Kurir.rs

OVDE MOŽETE GLEDATI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU

Bonus video:

02:49

KUM ĐORĐA MARJANOVIĆA I AUTORKA NJEGOVE BIOGRAFIJE ZA KURIR: Takva karijera se neće ponoviti, PRVI je imao fan klubove u Srbiji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track