STIŽE OPREMA ZA NOVI DOM ZDRAVLJA U BORČI: Uskoro i izgradnja gimnazije na levoj obali Dunava
Foto: Beoinfo

lepe vesti

STIŽE OPREMA ZA NOVI DOM ZDRAVLJA U BORČI: Uskoro i izgradnja gimnazije na levoj obali Dunava

Beograd -

Dom zdravlja u Borči završen je u februaru, ali do danas traje nabavka za njegovo opremanje koju sprovodi Ministarstvo zdravlja, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić. - Neću nikog da krivim jer ne znam koliko traju te nabavke. Nadam se da će Ministarstvo zdravlja uskoro opremiti Dom zdravlja u Borči s obzirom na to da smo u vreme pandemije opremili tolike bolnice - istakao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika je za Studio B naglasio da na sedmičnom nivou šalje urgenciju za opremanje Doma zdravlja u Borči. - Uložili smo veliki novac u taj objekat koji ima skoro 7.000 metara kvadratnih. Građani će imati kompletnu uslugu, uključujući i hitnu pomoć. Takođe je uređen projekat da se od starog Doma zdravlja napravi opštinski uslužni centar, gde će građani na usluzi imati sve opštinske i gradske šaltere, delom i republičke, ali i stanicu Komunalne milicije. Radovi će početi čim počne sa radom novi Dom zdravlja - najavio je Vesić.

Odgovarajući na pitanja građana, Vesić je istakao da će se pored Doma zdravlja u Borči uskoro graditi vrtić. - Početak izgradnje vrtića je predviđen za septembar. Takođe, očekujem da će u septembru-oktobru biti raspisan tender za izgradnju kanalizacije u Borči. Pre toga smo imali ogroman posao oko sprovođenja procedura sa Evropskom investicionom bankom. Početak radova se očekuje u novembru-decembru ove godine - precizirao je zamenik gradonačelnika. Najavio je i izgradnju gimnazije na lokaciji PKB-a, a to će biti prva srednja škola posle poljoprivredne na levoj obali. - Sa Republikom takođe radimo na uređenju Zrenjaninskog puta. Potpisan je ugovor o izgradnji brze saobraćajnice Beograd–Zrenjanin dok već sledeće godine počinje izgradnja mosta preko Ade Huje. To će omogućiti puštanje tramvajskog saobraćaja na levoj obali Dunava - najavio je Vesić.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track