MEŠTANI PALILULE NE KRIJU BES NAKON HAPŠENJA JOVIČIĆA: 5 godina ne mogu da dobijem dozvolu za gradnju kuće, a zgrade SAMO NIČU
Foto: Nemanja Nikolić/printscreen

bura na društvenim mrežama

MEŠTANI PALILULE NE KRIJU BES NAKON HAPŠENJA JOVIČIĆA: 5 godina ne mogu da dobijem dozvolu za gradnju kuće, a zgrade SAMO NIČU

Beograd -

Stanovnici Palilule nisu nimalo iznenađeni hapšenjem predsednika opštine Aleksandra Jovičića (34), ako je suditi na osnovu komentara u lokalnim grupama na društvenim mrežama.

Građani naselja na levoj obali Dunava ne kriju nezadovoljstvo zbog nekontrolisane gradnje.

- Ja ne mogu pet godina dozvolu za gradnju kuće da dobijem, a zgrade samo rastu bez dozvole - napisao je jedan stanovnik Borče.

Aleksandar Jovičić
foto: Printscreen

- Pričalo se još pre sedam godina da je uzimao lovu investitorima, ali niko nije smeo da iznese. Ima tu mnogo da se otkrije - napisao je drugi korisnik.

- Treba ga osuditi na doživotnu zbog toga šta je uradio sa divljom gradnjom u Borči - navodi jedan od korisnika.

Upada u oči da je među nekoliko stotina komentara na raznim lokalnim grupama teško naći makar jedan koji stoji u odbrani uhapšenog predsednika opštine.

- I treba da hapse bagru lopova! Sve do jednog - napisala je jedna korisnica iz Koteža.

aleksandar jovicic
foto: Nemanja Nikolić, Printscreen

- Ako ne hapse, što ne hapse, kad hapse, ma to je smejurija, doći će neki gori... Aman ljudi! Neka hapse samo! Pa i onaj drugi koji dođe neka razmišlja o tome šta će da radi i kako će da prođe. Ja u ovom vidim pozadinu. Nije samo predsednik opštine pao već i raznorazni pomoćnici. Isti oni koji overavaju i kude obične smrtnike na striktno pridržavanje zakona. Sledeći inspektor koji dođe razmisliće dva puta da li da žmuri nekom lopovu - navodi jedan Beograđanin sa leve obale.

Ima dosta i onih koji zbijaju šale na račun Jovičića.

- Pa kako nisam znala da mu tutnem neku crvenu da mi pogura legalizaciju koju čekam 15 godina - našalila se jedna korisnica.

aleksandar jovicic
foto: Nemanja Nikolić, Printscreen

Uhapšeni predsednik optine Palilua, podsetimo, sumnjiči se da je uticao na odgovorno lice za inspekcijske poslove da dalje utiče na građevinske inspektore da zloupotrebom položaja omoguće izgradnju objekata bez građevinske dozvole i da je od investitora za navedene objekte protivpravno prisvojio 28,8 miliona dinara.

- Najpre su stupali u kontakt sa nelegalnim investitorima i zatim uzimali novac za njihovu zaštitu od inspekcije i rušenja. Potom su unosili lažne podatke kako bi nelegalni objekti mogli da budu legalizovani - objasnio je ministar policije Aleksandar Vulin i dodao da je operacija pripremana mesecima jer se prema njegovim rečima najduže prikupljaju dokazi.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track