Najnovije vesti

RAZLOZI ZA PREMEŠTANJE POKOJNIKA U ZAJEDNIČKU JAMU
02:45

RAZLOZI ZA PREMEŠTANJE POKOJNIKA U ZAJEDNIČKU JAMU

KURIR TELEVIZIJA

OVO SU RAZLOZI ZA PREMEŠTANJE POKOJNIKA U ZAJEDNIČKU GROBNICU: Iz JKP "pogrebne usluge" o cenama zakupa na beogradskim grobljima

Beograd

Da je iskopavanje pokojnika i premeštanje u masovnu grobnicu u slučaju neplaćenog zakupa i isteka roka počivanja, apsolutno po zakonu, kao u slučaju groblja u Čačku, za Kurir televiziju su potvrdili i u beogradskom JKP "Pogrebne usluge".

Marina Račić iz ovog javnog preduzeća kaže da su različiti razlozi za neplaćanje usluga održavanja grobnog mesta i zakupa za isto.

"Neka beogradska groblja su stara gotovo 200 godina, pa se dešava da su porodice izumrele, ljudi nekad legitimno i zaborave, dešava se i da se porodice nažalost posvađaju", objasnila je ona.

1 / 1 Foto: Kurir Televizija

Iz JKP "Pogrebne usluge" objašnjavaju da iako ljudima postupak iskopavanja i premeštanje preminulih lica izgleda kao skrnavljene, u suštini je suprotno.

"Posmrtni ostaci se spakuju u odgovarajuću opremu i čuvaju se, postoje zajedničke grobnice, odnosno osarijumi. Svaka eshumacija se radi na osnovu odluke koju sačine pravnici, u svakom trenutku se zna gde su ti posmrtni ostaci i porodica može da ih pokupi u slučaju da nisu videli oglas u štampi ili su promenili adresu", ispričala je ona.

1 / 1 Foto: Kurir Televizija

Godišnja naknada u Beogradu za grob je 1466 dinara, za kolumbarijum, kaseta za smeštanje dve urne sa kremiranim posmrtnim ostacima je 1024 dinara, a nasjkuplja održavanja za grobnice prvog reda na Novom groblju i Zemunskom groblju je oko 13.000 dinara.

(Kurir.rs)

Bonus video:

SKANDALOZNO PONAŠANJE U JKP GRADSKO ZELENILO ČAČAK: Mrtve sele u masovnu grobnicu kad istekne ROK POČIVANJA na GROBNOM MESTU!
05:43

SKANDALOZNO PONAŠANJE U JKP GRADSKO ZELENILO ČAČAK: Mrtve sele u masovnu grobnicu kad istekne ROK POČIVANJA na GROBNOM MESTU!

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track