GRAĐEVINSKA INSPEKCIJA: Investitor ima dozvolu da gradi u Bloku 37, projekat urađen još za vreme Đilasa
Foto: Shutterstock

obavljena kontrola

GRAĐEVINSKA INSPEKCIJA: Investitor ima dozvolu da gradi u Bloku 37, projekat urađen još za vreme Đilasa

Beograd -

BEOGRA - Beogradska rađevinska inspekcija obavila je kontrolu i konstatovala da investitor koji gradi objekat na ulgu Tošinog bunara i Bulevara Milutina Milankovića poseduje građevinsku dozvolu.

Dokument, kako prenosi Beoinfo, sadrži i potvrdu o vremenu izgradnje - 29. oktobar 2018. godine - 25. mart 2022.

Sekretarijat za inspekcijske poslove saopštio je da je dozvolu izdao Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove Gradske uprave Grada Beograda.

"U toku je provera tehničke dokumentacije i postupak inspekcijskog nadzora", navodi se u saopštenju Sekretarijata za inspekcijske poslove, prenosi Beoinfo.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić napisao je danas na Fejsbuku da je Urbanisticki projekat po kome je izdata gradevinska dozvola za poslovni objekat u Bloku 37 urađen na osnovu izmena Generalnog urbanistickog plana usvojenih za vreme vlasti 2009. tadašnjeg gradonačelnika Dragana Đilasa.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Shutterstock

"Razumem zabrinutost gradana", naveo je Vesić i dodao da je sinoć čim je video vest o protestu, pribavio sve podatke o toj lokaciji.

Rekao je da to kaže jer je na društvenim mrežama video "razne politicke prevarante" koji pokušavaju da politizuju protest, a koji su bili na vlasti te 2009. godine kada je dozvoljena izgradnja.

Prema Vesićevoj oceni, zgrada koju žele da izgrade investitori isuviše je velika, s prevelikom spratnošću i neprimereno je graditi kao što je zamišljeno.

On je precizirao da je Beograd 2016. godine usvojio novi generalni urbanisticki plan koji na toj lokaciji ne predviđa takvu izgradnju.

Dodao je da je sinoć naložio inspekciji da utvrdi sve činjenice,

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track