Najnovije vesti

POSLUŠAJTE! MOŽDA ĆE OVO BITI PESMA PRESTONICE: Vesić najavio da će se danas odbornici izjasniti da li će to biti HIMNA BEOGRADU
Foto: Zorana Jevtić, Nemanja Nikolić

GRADSKA UPRAVA

POSLUŠAJTE! MOŽDA ĆE OVO BITI PESMA PRESTONICE: Vesić najavio da će se danas odbornici izjasniti da li će to biti HIMNA BEOGRADU

Beograd
10:11h

Odbornici beogradske Skupštine, na osnovu Statuta grada i Zakona o glavnom gradu, razmatraće danas Odluku o izboru pesme grada Beograda.

Prema rečima zamenika gradonačelnika Gorana Vesića odbornici će se danas izjašnjavati o predlogu stručne komisije da pesma Grada Beograda bude "Himna Beogradu", pesnika Tanasija Mladenovića na muziku kompozitora Mihovila Logara, saopštila je Gradska uprava.

Kako je naveo, pesma grada Beograda izvodi se posle himne Srbije, kao i na proslavi praznika Grada, prilikom polaganja venaca zvaničnih predstavnika Grada Beograda na groblja, grobove i druga spomen-obeležja boraca i žrtava rata, na teritoriji prestonice.

Takođe, izvodi se i prilikom proslava, svečanosti i drugih kulturnih, sportskih i sličnih manifestacija koje organizuje ili u čijoj organizaciji učestvuje Grad Beograd, dodao je Vesić.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track