DNEVNI RED DANAŠNJE SEDNICE GRADSKOG PARLAMENTA: Gradonačelnik Radojičić obratio se odbornicima i najavio plan
Foto: Printscreen TV Prva

NA SEDNICI MNOGO VAŽNIH TAČAKA

DNEVNI RED DANAŠNJE SEDNICE GRADSKOG PARLAMENTA: Gradonačelnik Radojičić obratio se odbornicima i najavio plan

Beograd -

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je da će se na današnjoj sednici gradskog parlamenta odlučivati o mnogo važnih tačaka, među kojima je posebno istakao rebalans budžeta, ali i odluke koje se tiču zaštite životne sredine.

Obraćajući se odbornciima na početku sednice Skupštine grada, rekao je da se rebalans budžeta radi jer su prihodi povećani za više od osam odsto.

- Rebalansom, budžet je 143 milijarde dinara, od čega je 129 mlijardi opredeljeno prema Gradu Beogradu, a ostalo prema opštinama - rekao je Radojičić.

Naveo je da je na dnevnom redu, između ostalog, niz strateških dokumenata koji se tiču pitanja ekologije u Beogradu.

Kako je dodao, namera je da se kroz te dokumente pokaže da Grad na strateški način i dugoročno razmišlja o rešavanju tih problema.

- Kroz dokumente koje smo radili, a koji se tiču zelenog grada, energije i klimatskih promena, procenjeno je da nam u narednih deset godina treba 5,2 milijarde evra da u različitim segmentima investiramo mi, kao Grad i Republika, uz pomoć kredita evropskih i svetskih banaka - rekao je Radojičić.

Kao važnu tačku dnevnog reda naveo je i plan za kontrolu i unapređenje kvaliteta vazduha u prestonici, ali i projekat termalne rehabilitacije četiri zgrade.

Na dnevnom redu je, rekao je gradonačelnik, i tačka koja se odnosi na vantelesnu oplodnju kako bi se porodicama koje imaju jedno dete, ali imaju sekundarni sterilitet, pomoglo da dobiju potomstvo.

- Sa 30 miliona dinara, koliko je opredeljeno, verujem da ćemo pomoći tim ljudima da dobiju potomstvo, što je u skladu sa našom demografskom politikom - rekao je Radojičić.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track