01:40

RECIKLIRIRAJ ZA ŽIVOT: Malom Bošku potreban je NAJSKUPLJI lek na svetu

RECIКLIRAJ ZA ŽIVOT

Stari grad se priključio akciji „Recikliraj za život“ za lečenje malog Boška

Beograd -

U saradnji sa JКP „Gradska čistoća“, u subotu, 12. juna na celoj teritoriji opštine Stari grad, od 8 do 20 časova, organizovaće se prikupljanje Pet, Met i papirnog reciklažnog otpada u osnovnim školama na Starom gradu, a potom će sredstva, dobijena od prerade reciklabilnog otpada, biti uplaćena na račun za lečenje Boška Guglete, dečaka, za čiji lek je potrebno prikupiti više od dva miliona evra.

Recikliraj za život
foto: Promo

„ Cilj našeg uključivanja u ovu akciju je da podstaknemo naše sugrađane i da zajedno pružimo doprinos u prikupljanju sredstava za decu kojima je, u ovom trenutku, na žalost, pomoć najpotrebnija. Namera nam je da kroz ovu akciju motivišemo ljude na solidarnost ali i da svi zajedno učimo i podižemo svest naših sugrađana o važnosti reciklaže“, naglasio je Radoslav Marjanović, predsednik opštine Stari grad i pozvao Starograđane da se zajedno sa njihovom decom, unucima i komšijama priključe ovoj solidarnoj, humanoj i edukativnoj akciji.

„Prošetajte u subotu do dvorišta starogradskih osnovnih škola i ponesite sakupljene plastične flaše, limenke, čepove, metalne konzerve i stari papir i na taj način pružite svoj doprinos i podržite borbu za život“, poručio je predsednik Marjanović.

Recikliraj za život
foto: Promo

JКP „Gradska čistoća“ će prikupljeni reciklažni otpad transportovati, razvrstati i otkupiti, a potom će dobijena sredstva biti uplaćena na račun dečaka Boška Guglete.

Puktovi za prikupljanje PET, MET i papirnog otpada:

  • Osnovna škola “Braća Baruh”, Despota Đurđa br 2
  • Osnovna škola “Drinka Pavlović”, Кosovska br 19
  • Osnovna škola “Кralj Petar Prvi” objekat u dvoriste u ulici Marsala Birjuzova br 43
  • Osnovna škola “Mihailo Petrović Alas”, Gospodar Jovanova br 22
  • Osnovna škola “Skadarlija”, Francuska br 26
  • Osnovna škola “Vuk Кaradžić”, Takovska br 41
  • Osnovna škola za zaštitu vida “Dragan Кovačević”, Šafarikova br 8

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja