SPEKTAKULARNA REVIJA NAJMODERNIJIH I NAJSKUPLJIH VOZILA: Ispred Skupštine grada Beograda automobili vredni milione evra
Foto: Printskrin Fejsbuk

luksuz na četiri točka

SPEKTAKULARNA REVIJA NAJMODERNIJIH I NAJSKUPLJIH VOZILA: Ispred Skupštine grada Beograda automobili vredni milione evra

Beograd -

Beograd je juče bio centar evropskog visokog "lajfstajla" i mesto na kojem su posetioci imali ekskluzivnu priliku da vide neke od najskupljih i najluksuznijih automobila na svetu, kao što su Ferari SF90, Lambordžini, Bugati.

Informaciju o ovome na svom fejsbuk profilu objavio je i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

- Upravo ispred Skupštine grada Beograda automobili vredni milione evra koji krstare svetom na proputovanju kroz Srbiju - napisao je Vesić.

lions run
foto: Printskrin Fejsbuk

Naime, juče je u našoj prestonici upriličen spektakularan automobilski događaj "Lion's" Run iz Nemačke, koji se održava dva puta godišnje - leti i zimi na različitim, pažljivo biranim lokacijama širom sveta. Ove godine izabrao je Beograd, kao jednu od destinacija za svoj autentični automobilski spektakl.

lions run
foto: Printskrin Fejsbuk
lions run
foto: Printskrin Fejsbuk

Pit stop je bio ispred hotela "Saint ten", u ulici Svetog Save koja je od raskrsnice sa Knjeginje Zorke do Slavije bila rezervisana i potpuno zatvorena isključivo za ovaj događaj. Radoznali posetioci prisustvovali su svojevrsnoj reviji najskupljih i najekskluzivnijih automobila na svetu kao što su Ferrari SF90 Stradale, Lamborgini Huracan Evo, Pagani, Bugati Veyron, Koenigseg Agera, kao i neizbežan Aston Martin DB11 racing.

lions run
foto: Printskrin Fejsbuk

Organizatori skupa Sven Salomon i Rodžer Štajninger istakli su da revijalni spektakl uvek pažljivo i detaljno planiraju, počev od gradova i trasa kroz koje prolaze, pa do hotela i ulica u kojima se zaustavljaju. Istakli su da žele da i drugi vide koliko je Beograd zanimljiv i grad pun dobre energije.

lions run
foto: Printskrin Fejsbuk

- Beograd je jednostavno savršena lokacija za ovakav dogadaj. Srbija je zemlja koja neprestano napreduje i razvija se u svim aspektima, bilo da se radi o ekonomiji, turizmu ili kulturi - naveli su orgnizatori.

lions run
foto: Printskrin Fejsbuk

Miroslav Mićić, vlasniku hotela "Saint ten" rekao je da je kompletna istorija same lokacije hotela prepuna simbolike i značenja.

- Sporazum Cvetković - Maček je potpisan na ovoj lokaciji, a u realizaciji je učestvovao i Duško Popov. Pred Drugi svetski rat, Duško Popov kao agent engleske tajne obaveštajne službe MI6 učestvovao je u potpisivanju ovog sporazuma. Posle rata Popov je Ijanu Flemingu poslužio kao insipracija za kreiranje lika Džejms Bonda. Glumac Šon Koneri koji je dobar deo svoje karijere bio u ulozi tajnog agenta 007, privatno je vozio Porše 356A Speedster, a taj model Poršea iz 1954. godine nalazi se upravo kod nas u hotelu - rekao je Mićić.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track