OSMI SABOR SVETE SRBIJE U SUBOTU NA ADI CIGANLIJI: Kroz sport promovišu važnost očuvanja duhovnog i telesnog zdravlja dece (FOTO)
Foto: Sveta Srbija

Manifestacija od posebnog značaja za Grad Beograd

OSMI SABOR SVETE SRBIJE U SUBOTU NA ADI CIGANLIJI: Kroz sport promovišu važnost očuvanja duhovnog i telesnog zdravlja dece (FOTO)

Beograd -

Osmo Saborovanje Svete Srbije održaće se sa blagoslovom Njegove svetosti Patrijarha srpskog gоspodina Porfirija, u subotu 26. juna na sportskim terenima Ade Ciganlije (desno od kružnog toka), sa početkom od 9 časova.

Inače, ovaj događaj ima status Manifestacije ”od posebnog značaja za Grad Beograd”, koju već osam godina organizuje Pravoslavno sportsko udruženje ”Sveti Srb i ja” (PSUSS).

Ona je uz promovisanje važnosti očuvanja duhovnog i telesnog zdravlja naših najmlađih kroz ”harmonično vaspitanje”, do sada ukupno zainteresovala i na jednom mestu okupila više od 160.000 posetilaca.

Sportsko sabranje Svete Srbije, sportsko sabranje, Sveta Srbija, Ada Ciganlija, Dečak, manifestacija
foto: Sveta Srbija

- Prve godine sportska tema je bio fudbal, druge košarka, treće tenis, četvrte kraljica sportova-atletika, pete rukomet, šeste odbojka, a sedme je obuhvaćen čitav sportski spektar veština kroz temu Olimpijade i olimpijskih sportova.

Ove godine će se promovisati važnost sporta za naše najmlađe pod sloganom: ”I mi smo sportisti” - ističe za Portal Kurira Dimitrije Stikić, PR menadžer "Svete Srbije".

Sportsko sabranje, Sveta Srbija, Kurir, Ada Ciganlija
foto: Privatna Arhiva

Po prvi put na Sabranju sportsku stanicu imaće i Savez Srbije za obaranje ruku, što će sigurno zaokupiti pažnju naših najmlađih jer će moći u jednom viteškom ambijentu, da vide starostavno odmeravanje snaga dvoje ljudi čije mišice su vežbane kroz naporan fizički rad kao što su, na primer, poljski poslovi.

Sportsko sabranje Svete Srbije, sportsko sabranje, Sveta Srbija, Ada Ciganlija, Dečak, manifestacija
foto: Sveta Srbija

Da fudbal nije samo sport za dečake, pokazaće nam i devojke iz ŽFK ”Vojvodina” i ŽFK ”Heroj”, koje će pokazati ko bolje barata veštinama sa "bubamarom".

Odbojkaši će imati poseban turnir u nekoliko kategorija, a Sveta Srbija će biti izuzetno ponosna što će jedan od timova predvoditi i devojčica Emilija Arsić, koja je ponikla u Svetoj Srbiji, dok je sada u sezoni na izmaku branila boje OK ”Vizura”, a već od sledeće će potpisati profesionalni ugovor za OK ”Tent”.

Emilija Arsić
Emilija Arsićfoto: Sveta Srbija

Ragbisti Žarkova, imaće poseban teren gde će i realnim merama jednog ragbi terena, pokazati deci posetiocima uživo, pravila jednog od najpopularnijih i najmasovnih sportova na svetu.

Kreativne radionice, će biti sigurno jedno od najposećenijih stanica, a mali umetnici će tu moći da izoštre svoje talente i dobiju još koji motiv više, da se posle Sabranja ozbiljnije posvete razvoju i umnožavanju istih.

Na bini će program biti prožet Vidovdanom, a kroz note sećanje na taj prelomni istorijski trenutak kroz zvonak glas i najdublje emocije doneće nam Danica Krstić.

Pored nje u programu će učestvovati i Željko Vasić, Slobodan Trkulja, Jovana Tipšin, Jefimija Đinović, Fenečki biseri, Srbski pojci, Grupa Nektarija, Pevačko društvo ”Ikos”, ”Irida” - društvo srpsko-grčkog prijateljstva sa svojim horom, ”Zavoli, Voli - Glas Srbije, KUD ”Kolan”, KUD ”Surčin”, Una Saga Serbika, Kamerton i mnogi drugi.

SATNICA MANIFESTACIJE ”8. SABRANJE SVETE SRBIJE”:

Subota 26. jun, Ada Ciganlije (prostor i sportski tereni desno od kružnog toka)

9:00 – 11:00 Sveta Liturgija

11:30 Otvaranje Manifestacije – zajednička fotografija svih učesnika sportskih u kulturnih sadražaja

12:00 -12:30 Vežbamo sa Ristom Sportistom – sportski program za predškolce

12:30 Program na bini i sportski program, turniri na okolnim sportskim terenima

16:30 Proglašavanje pobednika

17:00 Zatvaranje Manifestacije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track