Najnovije vesti

VANDALI ZAPALILI IGRALIŠTE U NASELJU BRAĆE JERKOVIĆ Vesić oštro reagovao: Stoka! Nadam se da će brzo biti uhapšeni (FOTO)
Foto: Printscreen/Facebook/Goran Vesić

sramota!

VANDALI ZAPALILI IGRALIŠTE U NASELJU BRAĆE JERKOVIĆ Vesić oštro reagovao: Stoka! Nadam se da će brzo biti uhapšeni (FOTO)

Beograd

"Noćas je zapaljeno igralište za decu u naselju Braće Jerković!? Grad Beograd je obnovio i uredio ovo igralište pre tri godine. Deca su ga koristila a građani čuvali", napisao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

On je na Fejsbuku objavio fotografije uništenog igrališta.

"Tako je bilo do noćas dok se nisu pojavili huligani koji su ovo igralište zapalili. Stoka! Kako im nije žao male dece koju danas roditelji, bake ili deke neće moći da odvedu na igralište? Gde će im duša?", upitao je Vesić.

"Policija radi uviđaj. Nadam se da će oni koji su ovo uradili brzo biti uhapšeni. I već znam šta će da se dogoditi kada budu uhapšeni. Roditelji će im naći advokate koji će da tvrde kako su huligani bili pijani ili drogirani, kako su se malo igrali i pravdaće se da materijalna šteta nije velika. A potom će sud da proceni materijalnu štetu i da im ponudi neku nagodbu", dodao je on.

Istakao je da će predložiti da se u Krivični zakonik uključi novo krivično delo.

"Sramota. Zato ću predložiti da se u Krivični zakonik uključi novo krivično delo “oštećenje infrastrukture”. Pa kada neko ukrade šaht sa ulice, ili bakarni kabl, uništava saobraćajne znake, uništi spomenik ili igralište za decu, bez obzira na visinu štete, moraće da odgovara za oštećenje infrastrukture. Valjda će posle toga znati šta je red", zaključio je Vesić.

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja