Đilas: Vratiti crvene tablice na službena vozila

Đilas: Vratiti crvene tablice na službena vozila

Beograd -
Kada građani vide kola s takvim službenim tablicama ispred šoping centra vikendom, znaće da je reč o zloupotrebi vozila u privatne svrhe. Sada saznamo za takve zloupotrebe samo kada se neko od državnih službenika negde slupa, rekao je Đilas

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas rekao je da treba doneti zakon o tome da svako službeno vozilo u Srbiji ima crvene tablice, kako bi se znalo kada su ona korišćena u privatne svrhe.

"Kada građani vide kola s takvim službenim tablicama ispred šoping centra vikendom, znaće da je reč o zloupotrebi vozila u privatne svrhe. Sada saznamo za takve zloupotrebe samo kada se neko od državnih službenika negde slupa", rekao je Đilas za današnju "Politiku".

Đilas je podsetio da su nekada službeni automobili imali crvene tablice da ih saobraćajci ne bi zaustavljali.

"Sada želimo da svako službeno vozilo bude obeleženo takvim tablicama, jer su one najuočljivije. Javnost će upozoravati na zloupotrebe i tako postati najveći kontrolor rada državnih organa", ocenio je gradonačelnik Beograda i istakao da bi "uštede na nivou republike bile neverovatne".

"Politika" navodi da, osim što je u Beogradu uveden dži-pi-es u službena vozila, kako bi se u svakom trenutku locirala vozila u vlasništvu grada, naloženo je i da se gorivo sipa isključivo na pumpama koje imaju video nadzor.

"Zašto smo, recimo, naložili da se benzin sipa isključivo na pumpama sa kamerama? Zato što smo hvatali službenike koji su sipali 20 litara goriva u državna kola, a 20 litara u kantu. Ili bi na pumpu neko njihov dovezao državni auto, parkirao uz službeni, a zatim bi sipali 40 litara goriva u svoj, a 20 litara u službeni, na državni račun", rekao je Đilas, verujući da će se njegov predlog o crvenim tablicama prihvatiti i na republičkom nivou.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track