MILAN NEDELJKOVIĆ, PREDSEDNIK OPŠTINE VRAČAR: Beograd i opština su uz stanare u Vidovdanskoj, ne napuštamo ljude kad je teško
Foto: Privatna Arhiva

podrška

MILAN NEDELJKOVIĆ, PREDSEDNIK OPŠTINE VRAČAR: Beograd i opština su uz stanare u Vidovdanskoj, ne napuštamo ljude kad je teško

Beograd -

Grad Beograd i gradska opština Vračar su 24 sata na raspolaganju porodicama koje su ostale bez krova nad glavom nakon rušenja zgrade u Vidovdanskoj 2 i učiniće sve da se njihovo stambeno pitanje što efikasnije i brže reši, poručio je predsednik opštine Vračar profesor dr Milan Nedeljković.

Od sedam porodica koje su morale da napuste svoje stanove, tri je odlučilo da se smesti kod rođaka, a za četiri je obezbeđen smeštaj u hotelu "Slavija".

- Odmah po saznanju da se srušila zgrada u Vidovdanskoj mi smo prekinuli sve i došli na lice mesta. Ljudi su bili jako uznemireni, uplašeni, ostali su bez svojih domova u nekoliko sekundi. To je ogroman šok i stres i bilo je važno da u tom trenutku budemo sa njima i da im kažemo da nisu sami, da će Grad Beograd i opština Vračar da budu tu za njih i da će učiniti sve da se problem reši. Odmah je došao zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i rekao je da će Grad Beograd da stane uz njih i da ih nećemo ostaviti na cedilu. To je ljudima izuzetno važno - kaže prof. Nedeljković.

Opština Vračar
foto: Privatna Arhiva

Temeljna jama koja je iskopana pored zgrade je zatrpana da bi se stabilizovao objekat, a kada bude bezbedno, stanari će moći da uđu na kratko u da isele stvari.

- U subotu smo ponovo imali sastanak sa ljudima, ponovo je bio gospodin Vesić, načelnica opšinske uprave Gordana Basta, Nikola Jelenković, šef kabineta predsednika opštine Vračar, a obezbedili smo dolazak psihologa iz Doma zdravlja Vračar dr Jelenu Andrić koja će da im pomogne da prevaziđu stres - navodi Nedeljković. Sledeći korak je, dodaje, da se posle hotela nađe privatni smeštaj koji bi koristili dok se ne reši njihovo konačno stambeno pitanje.

- Najvažnije od svega je da nema ljudskih žrtava posle ove katastrofe, a nadležni organi i veštaci će utvrditi sve okolnosti pod kojima se desilo rušenje zgrade. Važno je da stanari Vidovdanske znaju da smo uz njih, da ne napuštamo svoje ljude kad je teško i da su im Grad Beograd i gradska opština Vračar 24 sata na usluzi i da ćemo humano i ljudski da se brinemo o njima - zaključuje prof. Nedeljković.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja