KURIR TELEVIZIJA

SA BEOGRADSKOG SAJMA PORUČUJU ZA KURIR TELEVIZIJU: Odziv za vakcinaciju sve manji, građani se imunizuju samo zbog PUTOVANJA!

Beograd -

Sa dolaskom leta i popuštanja mera zaštite od korona virusa i interesovanje građana za imunizaciju postalo je sve slabije. Iako prestonica prednjači po broju vakcinisanih, u celoj Srbiji i dalje nema dovoljan procenat vakcinisanih, pa prema navodima stručnjaka, još uvek smo daleko od kolektivnog imuniteta.

A kakva je situacija na Sajmu proverila je ekipa Kurir televizije.

- I dalje vakcinišemo ljude koji su stanovnici Srbije, Bosne i Hercegovine i Makedonije, ali odziv iz svih tih zemalja je sve manji. Uglavnom dolaze da se vakcinišu ljudi koji putuju u inostranstvo, s obzirom na to da su u svim zemljama pooštrene mere. Predlog je da vakcinacija ne bude preporučena, već obavezna u mnogim zemljama - kaže doktorka Snežana Kalabić.

Sajam vakcinacija
foto: Kurir televizija

Ona se osvrnula i na predstojeću sednicu Kriznog štaba, za koju je navela da pretpostavlja da će se na njoj govoriti o trećoj dozi vakcine.

- Na sednici Kriznog štaba pretpostavljam da će biti govora o trećoj dozi vakcine i kome je ona preporučena. Govori se da bi bilo dobro treća doza da bude Fajzerova ili Moderna, s obzirom na to da se vakcina marke Sinofarm pokazala kao slabija kod starije populacije - navela je doktorka Kalabić.

Kurir.rs

OVDE MOŽETE GLEDATI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU

Bonus video:

01:43

KURIR TELEVIZIJA ISTRAŽUJE: Ko će primiti treću dozu vakcine i da li je moguće mešati proizvođače?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track