ULICA SIME IGUMANOVA NA VRAČARU DOBILA NOVO JAVNO OSVETLJENJE: Počela rekonstrukcija i dela ulice Rujice u Rakovici (FOTO)
Foto: Beoinfo

rekonstrukcija

ULICA SIME IGUMANOVA NA VRAČARU DOBILA NOVO JAVNO OSVETLJENJE: Počela rekonstrukcija i dela ulice Rujice u Rakovici (FOTO)

Beograd -

BEOGRAD - Ulica Sime Igumanova u beogradskoj opštini Vračar dobila je novo javno osvetljenje.

U okviru rekonstrukcije postojećeg ambijentalnog osvetljenja u toj ulici zamenjeno je više od 40 korodiranih metalnih stubova sklonih padu, starih nekoliko desetina godina, navodi se u saopštenju JKP "Javno osvetljenje", objavljenom na sajtu grada Beograda.

Ističe se da su nove, tehnološki unapređene svetiljke sa LED izvorima svetlosti i višestruko manje instalisanom snagom zamenile stare, dotrajale svetiljke koje su, dodaje se, neretko bile na meti vandala.

Sime Igumanova, Vračar, Osvetljenje, osvetljenje, Park, parkić
foto: Beoinfo

Navodi se da će forma i volumen novih svetiljki takvo prestupničko ponašanje onemogućiti i ujedno doprineti subjektivnom utisku sigurnosti, budući da nove performanse sistema osvetljenja unapređuju orijentaciju pešaka, identifikaciju osoba i objekata, ali i navigaciju vozača.

Sime Igumanova, Vračar, Osvetljenje, osvetljenje, Park, parkić
foto: Beoinfo

Dodaje se i da će implementacija nove opreme javnog osvetljenja smanjti potrošnju električne energije za 66 odsto u rejonu ulice Sime Igumanova.

Počela rekonstrukcija dela ulice Rujice u Rakovici

U opštini Rakovica danas su počeli radovi na asfaltiranju dela ulice Rujice u dužini od 200 metara. Do kraja nedelje biće završeni radovi na asfaltiranju još dve ulice u Staroj Rakovici, ulice Starca Milije u dužini od 400 metara i ulice Snežane Hrepevnik u dužini od 350 metara, navodi se na sajtu opštine i dodaje da se u Resniku asfaltira Uroševačka ulica.

Podseća se da su u proteklih mesec dana završeni radovi na asfaltiranju ulica Pilota Ratka Jovanovića, Dr Aćima Medovića, dela ulica Omladinsko šetalište, ulice Veljka Ramadanovića, Kneževačke, Antona Čehova, Prvoboraca, Mile Dimić, Kraljice Jelene, Viševačke, kao i krakova ulica Janković Stojana i Stevana Lukovića.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track