Najnovije vesti

GRADONAČELNIK ZORAN RADOJIČIĆ OTKRIVA: Novi sistem u autobusima, vozači će znati da su svi putnici ušli i izašli
Foto: Kurir

novina

GRADONAČELNIK ZORAN RADOJIČIĆ OTKRIVA: Novi sistem u autobusima, vozači će znati da su svi putnici ušli i izašli

Beograd
13:20h

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je danas da je za Grad Beograd jedno od najznačajnijih pitanja bezbednost putnika u javnom prevozu i najavio da će biti uvedeni novi sistemi bezbednosti u autobuse koji će značajno povećati sigurnost putnika.

Radojičih je objasnio da je suština tog sistema bezbednosti da autobus neće moći da krene dok sva vrata nisu zatvorena.

On je precizirao da će iznad svih vrata biti postavljene kamere, a situaciju će kontrolisati vozač preko posebnog ekrana i imaće jasniji pregled vrata vozila.

"Tako će lakše moći da vidi da li su putnici bezbedno ušli ili izašli iz autobusa. Svako vozilo će posedovati poseban taster za vozača koji svetli dok su vrata otvorena, a gasi se po zatvaranju", rekao je Radojičić.a, Radojičić je dodao da će biti uvedeno i novo osvetljenje iznad vrata kako bi i putnici jasnije videli da li su vrata zatvorena ili otvorena", rekao je Radojičić.

On je istakao da je na taj način do sada opremljeno 500 autobusa.

"Cilj nam je da do 1. septembra ovaj sistem instaliramo u svim autobusima. To će biti dodatni faktori sigurnosti, naročito za decu, jer želimo da pre početka školske godine smanjimo svaku vrstu rizika i povećamo bezbednost svih putnika u vozilima javnog gradskog saobraćaja", zaključio je gradonačelnik.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track