BEOGRAD U GUSTOM DIMU: Požar na deponiji u Vinči stavljen pod kontrolu, ali MIRIS PALJEVINE oseća se širom prestonice (FOTO)
Foto: Ana Paunković

dogašavanje će trajati danima

BEOGRAD U GUSTOM DIMU: Požar na deponiji u Vinči stavljen pod kontrolu, ali MIRIS PALJEVINE oseća se širom prestonice (FOTO)

Beograd -

Požar koji je sinoć buknuo na deponiji Vinča je lokalizovan i stavljen pod kontrolu, ali maltene cela srpska prestonica je obavijena dimom i oseća se snažan miris paljevine.

Mnogi delovi grada nalaze se pod oblakom dima. U pojedinim krajevima skoro da ne može da se vidi ni prst pred okom.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je jutros da je požar stavljen pod kontrolu i naglasio da će njegovo dogašavanje trajati nekoliko dana.

1 / 5 Foto: Ana Paunković

Vesić je naveo da više nema opasnosti da se vatra proširi.

Zamenik gradonačelnika je rekao da je na deponiji Vinča sinoć oko 20.30 sati izbio požar i da je tokom noći stigla i teška mehanizacija da bi se njom bacala zemlja kako bi se smeće prevrtalo i požar gasio i da od jutros na deponiji rade četiri velika kamiona teške mehanizacije.

- Požar se prostire na oko pet hektara. Građani će moći da vide dim još nekoliko dana s obzirom na to da će gašenje trajati sigurno dan ili dva. Požar je sada pod kontrolom, ali će njegovo dogašavanje trajati nekoliko dana tako da u tom smislu nema opasnosti da se požar proširi - rekao je Vesić.

Oglasio se MUP

Zahvaljujući brzoj i pravovremenoj reakciji pripadnika Sektora za vanredne situacije sprečeno je širenje požara na deponiji Vinča koji je pretio da zahvati nisko rastinje i okolinu.

- Pripadnici Sektora za vanredne situacije sprečili su širenje požara na deponiji Vinča i stavili ga pod kontrolu, a trenutno se na mestu požara nalazi šest vozila sa 15 vatrogasaca koji uz pomoć radnih mašina komunalnih službi vrše gašenje i zatrpavanje površine koja gori - piše u saopštenju MUP-a.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track