Sindikat podržao Đilasovu ideju o crvenim tablicama

Podrška

Sindikat podržao Đilasovu ideju o crvenim tablicama

Beograd -
Predlog Dragana Đilasa u vreme ekonomske krize je sasvim opravdan i doprineo bi većoj uštedi", piše u saopštenju sindikata

BEOGRAD - Sindikat srpske policije saopštio je da podržava ideju gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa o donošenju zakona o upotrebi, načinu korišćenja i obeležavanju državnih vozila u Srbiji jer to, kako navode, doprinosi velikoj uštedi.

"Za razliku od bogatijih evropskih zemalja koje imaju mnogo manji broj službenih vozila, Srbija nije bogata zemlja koja može finansirati milionske troškove za kupovinu velikog broja vozila, a posebno finansirati troškove pogonskog goriva.

Predlog Dragana Đilasa u vreme ekonomske krize je sasvim opravdan i doprineo bi većoj uštedi", piše u saopštenju sindikata.

MUP je jedno od najvećih ministarstava i razumljivo je da poseduje najveći broj službenih automobila, navode iz sindikata policije i smatraju da je najmanji broj zloupotreba kod policijskih patrolnih vozila koja su vidno obeležena natpisom "policija".

Oni navode da se prostor za zloupotrebu može naći kod klasičnih civilnih vozila sa civilnim tablicama.Dragan Đilas je predložio da bi tablice za službene automobile trebale da budu crvene boje, a iz sindikata podsećaju da u Srbiji u upotrebi već postoje registarske tablice u toj boji i da se koriste za označavanje "vangabaritnih vozila".

Dodaju da zato treba razmišljati o novoj boji tablica ili drugom načinu označavanju državnih službeniha vozila.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track