01:23

SUMNJA SE DA JE PODMETNUT POŽAR U VINČI! Ekipa Kurir TV u poseti deponiji, nadležni naglasili da je POLICIJSKA ISTRAGA u toku!

beograd

SUMNJA SE DA JE POŽAR U VINČI PODMETNUT! Ekipa Kurir TV u poseti deponiji, nadležni naglasili da je POLICIJSKA ISTRAGA u toku!

Beograd -

U pojedinim delovima Beograda još uvek se oseća dim sa deponije u Vinči. Ekipa Kurir televizije je posetila deponiju kako bismo videli kakvo je trenutno stanje.

kurir televizija
foto: Kurir televizija

Evidentno je da je situacija mnogo bolja nego pre 5 dana, vatre nema a ni dima. Međutim, kao posledica je ostao smrad i neprijatni mirisi, na šta se građani i najviše žale, kao i na kvalitet vazduha.

Nadležni su naglasili da je policijska istraga u toku, a prve informacije koje smo dobili jeste da je požar nastao zbog tropskih temperatura. Sa druge strane, zahvaljujući snimcima sa bezbednosnih kamera, stigla nam je i informacija da je nova firma koja je preuzela upravljanje deponije možda kriva za požar. Ustanovljeno je da su se na deponiji pojavili ljudi neposredno pre požara, zbog toga se sumnja da je požar izazvan.

požar, Vinča, deponija
foto: Marko Nikolić

Mogli smo da primetimo da stalno prolaze kamioni, a razlog toga je dopremljivanje zemlje koja stavlja na površinski sloj deponije jer požar nije dubinski već površinski.

Kurir.rs/M.L.

OVDE MOŽETE PRATITI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU

Bonus video:

01:19

MOMČILU U POŽARU U VINČI IZGORELE STABLJIKE S TREŠNJOM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track