NASTAVLJA SE DOGAŠAVANJE POŽARA U VINČI: Potpuno lokalizovan, danas će još jedno vatrogasno vozilo biti na deponiji
Foto: Beoinfo

saopštenje gradske uprave

NASTAVLJA SE DOGAŠAVANJE POŽARA U VINČI: Potpuno lokalizovan, danas će još jedno vatrogasno vozilo biti na deponiji

Beograd -

Sekretarijat za zaštitu životne sredine Beograda saopštio je da se nastavlja dogašavanje požara na deponiji u Vinči, koji je prema izveštaju za period od sinoć do jutarnjih časova "skoro potpuno lokalizovan".

- Požar je i dalje dubinskog karaktera. Beli dim je prisutan u osetno manjoj meri na samo jednom lokalitetu - navodi se u izveštaju koji je objavila Gradska uprava.

Uprava za vanredne situacije u Beogradu, navodi da će danas na prostoru gradske deponije "Vinča" biti angažovano jedno vatrogasno vozilo sa četiri vatrogasca.

Gradski zavod za javno zdravlje Beograd, objavio je izveštaj o stanju zagađenja, po kom je na mernom mestu AMS Ovča, izračunavanjem indeksa kvaliteta, vazduh za poslednji izmereni period ocenjen kao "odličan" i "dobar".

Vazduh na mernom mestu AMS Zemun jke ocenjen kao "dobar" i "prihvatljiv", a po koncentracijama sumpor-dioksida, azot-dioksida i PM čestica na stanici AMS Bulevar despota Stefana vazduh je ocenjen kao "dobar" i "prihvatljiv".

Na mernom mestu AMS Novi Beograd vazduh je bio "dobar" i "prihvatljiv", dok je kod KBC "Dr Dragiša Mišović" bio između "dobrog" i "odličnog", isto kao i na mernoj stanici najbližoj Vinči.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track