FANTASTIČAN SNIMAK PODNO PUPINOVOG MOSTA KRUŽI MREŽAMA: Znate li koja je ovo životinjica? Živi u Beljarici, beogradskoj Amazoniji
Foto: Facebook Printscreen

netaknuta priroda

FANTASTIČAN SNIMAK PODNO PUPINOVOG MOSTA KRUŽI MREŽAMA: Znate li koja je ovo životinjica? Živi u Beljarici, beogradskoj Amazoniji

Beograd -

BEOGRAD - Podno Pupinovog mosta u Zemunu, na rubu Beograda i na samo 30-ak kilometara od centra prestonice, nalazi se Beljarica, mesto netaknute prirode koje se često naziva i beogradskom Amazonijom.

Baš na tom mestu, u nepreglednom prostranstvu močvarnog zemljišta, obitava životinja za koju većina ne bi ni pomislila da živi nadomak ovolikog grada.

Mnogima liči na vidru, kunu, dabra pa čak i džinovskog pacova ali nije! Znate li šta je?

Na snimku koji kruži Fejsbukom piše da je reč o nutriji, vrsti glodara. Nutrija je jedan od najkrupnijih glodara na svetu. Dužina tela joj varira između 35 i 65 cm, dok je rep dugačak od 25 do 45 cm. Masa se kreće od 4 do 9 kg, mada ih ima i od 14 kg. Telo je zdepasto sa „pacovskim repom“.

Damama koje vole bunde dobro su poznate jer im je krzno na ceni.

nutrija, Beljarica
foto: Facebook Printscreen

Nutrija je dobar plivač i živi pored vode. Ova životinja je aktivna u sumrak i u zoru, pred svitanje. Hrani se vodenim biljkama.

Kurir.rs/Facebook/Wikipedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track