HAOS U OŠ MILAN RAKIĆ: 18 đaka i 2 nastavnika zarazili se na rekreativnoj nastavi! SVI U IZOLACIJI! ŠKOLSKU GODINU POČELI ONLAJN
Foto: Printscreen RTV

LAKŠI SIMPTOMI

HAOS U OŠ MILAN RAKIĆ: 18 đaka i 2 nastavnika zarazili se na rekreativnoj nastavi! SVI U IZOLACIJI! ŠKOLSKU GODINU POČELI ONLAJN

Beograd -

Učenici trećeg i četvrtog razreda OŠ "Milan Rakić" na Novom Beogradu, njih najmanje 18, zaraženi su koronom nakon povratka sa rekreativne nastave na Divčibarima, na koji su otišli neposredno pred početak škole.

Zaražene su i dve učiteljice. Zaražena deca su, kako navode mediji, dobro, uglavnom bez simptoma, dok su zaražene učiteljice prošle asimptomatski.

Da bi se odmah sprečilo da ova deca dođu u kontakt sa ostalom decom odlučeno je da svi školarci koji su bila na ekskurziji, bez obzira da li su pozitivni na korona virus morati u izolaciju, te su tako školsku godinu započeli onlajn.

- Škola kreće normalno. Samo grupa koja je bila na ekskurziji ide u samoizolaciju pa će tako biti na onlajn nastavi. Ova odluka doneta je da bi se sprečilo dalje širenje virusa. Dakle, grupa učenika koja je bila na ekskurziji nije bila u kontaktu sa drugom decom, tako da smo želeli samo da preventivno reagujemo i ne dozvolimo širenje virusa. Svi koji su išli na rekreativno biće u izolaciji do sledeće srede, bez obzira da li su pozitivni na virus ili ne - rekao je za direktor ove škole i dodao:

Svi su dobro, niko nema nikakvu tešku sliku, neki imaju lake kovid simptome kao što je temperatura i kašalj, ali prosto po propisima oni moraju ostati u samoizolaciji - priča direktor. On napominje da se zaražene učiteljice takođe osećaju dobro i ističe da su da su obe vakcinisane.

Kurir.rs/Blic

Bonus video:

01:19

VESIĆ PODELIO TABLETE OSNOVCIMA I RECITOVAO PESMICU STRAŠAN LAV

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track